Un article de
Jordi Puiggròs

Periodista i Cap de redacció

4 de juliol de 2025

Tanca el restaurant “El rovell de l’ou” d’Igualada

El Gremi d'Hostaleria de Barcelona i Província s'ha posat en contacte amb Vázquez avui mateix per ajudar-lo a revertir una situació "que és una injustícia enorme".

Un article de

El conegut restaurant “El rovell de l’ou” ha hagut de tancar portes després de 17 anys a causa d’una inspecció sanitària, decisió davant la qual el propietari, Domi Vázquez, mostrat molt indignat.

El restaurant, tot un referent al nucli antic de la ciutat per la qualitat dels seus plats, va rebre recentment una inspecció municipal.

Segons que ha explicat el propietari a La Veu, “es van fixar en el menjar, primer, però com que no hi van trobar res de seguida es van fixar en el terra, el paviment de rajoles, i em van dir que n’hi havia alguna de picada i que això no podia ser, que tenia que canviar el paviment. Jo no entenia res, però és que després va ser pitjor, perquè van anar al magatzem, on hi guardo escrupolosament tot els aliments i el material… i em diuen que les parets són velles!”, diu Domi Vázquez. “Que les parets eren antigues, i que deixaven anar una mica de sorra, i que això no podia ser. No em podia creure el què m’estaven dient… Però si hi ha milers de restaurants en edificis vells!”

El Gremi d’Hostaleria de Barcelona i Província s’ha posat en contacte amb Vázquez avui mateix per ajudar-lo a revertir una situació “que és una injustícia enorme”, fins al punt que “he hagut d’anar al metge perquè no puc aguantar més el que m’està passant, és molt fort, m’han volgut enfonsar”.

Els treballs per intentar subsanar les “irregularitats” que detecta l’inspecció sanitària costarien prop de cent mil euros, una despesa inassumible per al restaurador, que es trobava al corrent del lloguer del local i ha hagut de baixar la persiana i acomiadar sis treballadors.

Segons que ha explicat Vázquez, la causa de tot plegat és un expedient municipal, però des de l’Ajuntament d’Igualada, de moment, només expliquen que “l’expedient encara no està tancat, i fins que no ho estigui, no es donarà més informació”.

L’Ajuntament respon que “van realitzar l’inspecció per la denúncia d’un client”

L’Ajuntament d’Igualada ha respost a la polèmica amb un comunicat a premsa a on expliquen que “La inspecció del local es va dur a terme després que un client denunciés per una incidència en el menjar que se li havia servit”, i aclaren que “quan es produeix una denúncia, l’Ajuntament ha de fer una inspecció”.

Afirmen que en la primera inspecció realitzada l’1 de juliol, “van detectar irregularitats en l’àmbit de neteja, desinfecció i la conservació d’aliments”, que segons expliquen “suposaven un risc per a la salut pública”. Des del consistori igualadí diuen que “es va proposar el tancament cautelar fins que s’esmenessin aquestes deficiències relacionades amb l’estat de la cuina i la correcta conservació dels aliments”.

L’Ajuntament li demanava al Rovell de l’Ou com a condicions per a poder reobri “un informe signat per una empresa especialitzada en el control de plagues conforme l’establiment no presentava risc sanitari; així com una neteja i desinfecció integral de l’establiment i un informe tècnic signat per un especialista, conforme l’estat de neteja i desinfecció era correcta”.

El consistori afegeix que en una segona inspecció realitzada el 3 de juliol, “es va constatar que no s’havia realitzat cap actuació de millora”.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament al·lega que “es manté la proposta de tancament cautelar fins que se solucionin les deficiències detectades i es disposi dels informes corresponents conforme l’establiment no presenta risc sanitari”.

T'ha semblat interessant? Comparteix l'article amb els teus contactes!
Comenta aquesta entrada:
Et recomanem×

Registre de nou jugador / jugadora

Selecciona l'Avatar que més t'agradi.

Dades bàsiques.

Google reCaptcha: clau de lloc no vàlida.