Demà s’activa en 10 comarques el Nivell 3 del Pla Alfa per l’alt risc d’incendi

774
Davant l’increment del perill d’incendi forestal per l’augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa, a partir de demà dimarts, 23 de juliol,  s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa en un total de 73 municipis. D’aquests municipis, 32 corresponen a zones elevades de  la Conca de Barberà, Segarra, Anoia , Bages i Solsonès, on encara s’està segant  i  41 són termes municipals de les comarques de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Segrià , Garrigues, Priorat, que presenten un estat de sequera acumulada, i que poden veure’s més afectades per les difícils condicions meteorològiques. Els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant estaran restringits a partir de demà matí.
Demà el cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos d’Esquadra i  ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.
Es poden consultar els municipis en el següent enllaç: http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/mapes/alfa3.pdf
Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins dijous en funció de l’evolució d’aquest nou episodi de calor i situació del sud .
En el cas d’efectuar treballs de recol·lecció de cereal, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d’aigua.