8.9 C
Igualada
Dijous, març 4, 2021

“De mares i filles”, escrita i dirigida per Paco Mir, diumenge a l’Ateneu

Diumenge, dia 7 de febrer, a les 7 de la tarda, Mont Plans i Annabel Totusaus es posen a la pell dels personatges de Paco Mir a De mares i filles. L’obra és una versió de I deien que plouria, el text que va quedar finalista als combats teatrals de Temporada Alta 2013. Es va estrenar l’any 2018 a la sala Eòlia, ha fet diverses temporades al Teatre Poliorama i fa gira arreu de Catalunya.

Com diu Paco Mir: “Si fer riure és el més difícil que hi ha, aconseguir que el públic rigui i s’emocioni fins a deixar anar alguna llagrimeta és el “más difícil todavía” de la dramatúrgia i nosaltres, modèstia a part, ho aconseguim”.

De mares i filles
Una mare i una filla es retroben a l’habitació d’un hospital després d’haver passat cinc anys sense parlar-se. Una conversa forçada en què la filla descobrirà aspectes inversemblants de la seva mare i, sobretot, de la seva família.
La posada en escena de De mares i filles necessita de dues actrius que tinguin el do de la comèdia i que, al mateix temps, puguin arribar al fons del cor de l’espectador per obtenir el resultat dramàtic més desitjat, la combinació equilibrada de riures i llàgrimes. Mont Plans i Annabel Totusaus, mare i filla, són dues actrius enormes, magistrals, que des del primer moment ens capturen dins de les teranyines del seu passat per fer-nos endinsar en una muntanya russa emocional que sembla que no s’hagi d’acabar mai.

Mont Plans
Es podrien dir moltes coses d’aquesta gran actriu, però la que la defineix més és haver estat la Teresina, el personatge televisiu que va fer amb La Cubana i que l’acompanyarà vagi on vagi. Això està bé, perquè la converteix en un personatge popular i estimat per tothom i no està tan bé perquè amaga tota la immensa i brillant feina teatral que porta fent des de principis dels vuitanta en companyies com La Cubana, Dagoll Dagom o en espectacles musicals creats per ella mateixa. Va participar en la primera direcció d’en Paco Mir, Políticament incorrecte, un vodevil que va estar dos anys en cartell a Barcelona. Tornar a treballar junts era una assignatura pendent.

Annabel Totusaus
No hi pot haver millor actriu per interpretar la filla de la Mont Plans, sobretot perquè els seus currículums semblen, amb la normal diferencia d’anys, calcats. Totes dues han nascut professionalment amb La Cubana, Dagoll Dagom. L’Annabel ha participat en espectacles com El llibertí, amb direcció de Joan Lluís Bozzo; Dos familias, de José Pascual Abellán, Fang i Setge, amb posada en escena de Joan Font; Confesiones de mujeres de 30, dirigida per Eduardo Pericas, i Per sobre de totes les coses, dirigida per Dani Anglès. Va guanyar el premi Butaca a la millor actriu de musical per Nit de Sant Joan, de Dagoll Dagom, amb qui també va fer Aloma, coproduïda amb el TNC. Jordi Milán l’ha dirigida en els muntatges de La Cubana Campanadas de boda, Mummy I wanna be famous o Homenaje al Paralelo.

Paco Mir
Membre del Tricicle i en la seva vessant com a dramaturg i director ha escrit tretze obres teatrals, amb premis MAX inclosos, ha adaptat més de cinquanta obres i n’ha dirigit gairebé la mateixa quantitat.
El seu mitja natural és la comèdia però navega amb tranquil·litat entre els clàssics, com demostren les seves adaptacions de Molière, Shakespeare, Rodoreda i Calders, i en el terreny musical, on ha fet sarsueles, òperes i direccions escèniques de concerts simfònics.

Venda d’entrades
Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 euros. Hi ha descomptes per a diversos col·lectius. Es poden comprar al web teatremunicipalateneu.cat i a la taquilla del Passatge Vives, els dijous d’11 a 13 h i de 18 a 20 h i una hora abans de cada espectacle. També hi ha un abonament de 60 € per als sis espectacles de la temporada. A causa de la covid-19 es mantenen les restriccions de mobilitat. Les persones d’altres municipis de la comarca que tinguin l’entrada i no hi puguin assistir cal que enviïn un missatge, com a molt tard el dissabte 6 de febrer, a entrades@teatremunicipalateneu.cat per recuperar l’import.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Rubió i Copons creen la plataforma “Salvem Serra Morena”

Una vintena de veïns i veïnes de Copons i Rubió han constituït la plataforma “Salvem Serra Morena”, amb la finalitat de defensar les muntanyes...

L’Aerosport proposa una activitat educativa sobre l’aventura de volar

Reprenent l’eix temàtic central previst pel festival de l’any passat, “Les dones a l’aviació”, Fira d’Igualada ha organitzat diverses activitats al voltant de la...

Capellades tanca un Mercat Figueter diferent a l’habitual

Aquest cap de setmana ha estat el segon de Quaresma. Capellades ho ha celebrat amb un Mercat Figueter adaptat a les circumstàncies, amb actes...

Enquesta: què et sembla que s’aposti per l’entorn de l’aeròdrom i el polígon de Jorba per fer-hi el PDUAECO?

La Generalitat i la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena han anunciat aquest matí que un cop acabat el procés participatiu per decidir el...

El procés participatiu del PDUAECO descarta Can Morera i Can Titó i aposta per l’aeròdrom i el Parc Tecnològic Jorba-Igualada

El procés participatiu sobre el futur Pla director urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena ha finalitzat amb 1.143 propostes recollides sobre...
Compartir