14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Castellolí fa un balanç positiu de l’impacte del centre d’operacions CECAT instal·lat durant el tancament perimetral de la Conca
C

Publicitat

Durant els 25 dies que va durar el confinament perimetral de quatre municipis de la Conca d’Òdena –Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena- el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per coordinar aquest confinament va estar instal·lat al municipi de Castellolí. Des d’allà, tota l’estructura de protecció civil de Catalunya (principalment Mossos d’Esquadra i Servei d’Emergències Mèdiques) va gestionar tota l’operativa de la zona, treballant a ple rendiment les 24 hores del dia per fer front a l’emergència sanitària i de seguretat provocada per la COVID19.

Després que el Govern decidís aixecar aquest confinament perimetral el diumenge dia 5 d’abril i es retirés el dispositiu instal·lat a Castellolí, el cos de Mossos d’Esquadra ha volgut agrair a l’Ajuntament del municipi l’acollida i les facilitats que els va proporcionar, i també al Restaurant Nou Urbisol, que es va convertir durant gairebé en un mes en el centre d’operacions del pla PROCICAT.

L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, ha remarcat que “durant tots els dies que van estar instal·lats a Castellolí vam estar al seu servei pel que fes falta, en continu contacte amb el Cap de Mossos d’Esquadra responsable de l’operatiu PROCICAT i treballant de manera coordinada amb la direcció del confinament i la resta d’alcaldes de la Conca d’Òdena”.

La propietària del restaurant Nou Urbisol, Mercè Jubany, explica que la petició de la Direcció General de Policia de Catalunya “va ser una sorpresa” però que ràpidament van posar totes les instal·lacions al seu servei i van adaptar els horaris  per poder atendre totes les necessitats dels membres del SEM i els Mossos d’Esquadra. Van passar a obrir abans del que era habitual -a les 6h del matí-, a adaptar els menús i a fer uns 250 entrepans al dia, i també van contractar una empresa de neteja especialitzada per poder fer les desinfeccions tres cops al dia. “Ens va agradar molt poder ajudar, i ells eren molt amables i agraïts, va ser un plaer servir-los i ho tornaríem a fer sense dubtar”. Mercè Jubany explica que, gràcies a la presència dels agents i professional mèdic, va poder donar sortida a molt gènere que havia adquirit per a un esdeveniment al circuit Parcmotor que es va haver d’anul·lar. Fa pocs dies va rebre una carta d’agraïment signada pel Director General de la Policia, Pere Ferrer.

Des de l’Ajuntament també han constatat que la presència del CECAT durant el mes de març i part de l’abril al municipi va suposar una injecció econòmica en d’altres punts de venda de primera necessitat, com ara el forn del poble.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies