13.6 C
Igualada
Tuesday, 27 February 2024

Un article de

Armand Monleón segueix escalant posicions de la general del Dakar
A

Publicitat

Tercera etapa i la més llarga de la 41a edició del Dakar completada per Armand Monleón que segueix millorant especial rere especial. El del Klicen R2R KTM Dakar Rally Team se sent amb més confiança a mesura que va sumant quilòmetres i l’estratègia segueix sent la del primer dia.

Monleón sap com afrontar el ral·li més dur del món i no oblida que aquesta és una carrera de fons en la qual qualsevol error o distracció per petit que sigui et pot deixar fora. D’aquesta manera, el català afronta el seu quart Dakar amb l’experiència necessària per mesurar bé cada moviment.

Ahir dimecres es va disputar la tercera etapa en què les motos van completar una especial de 331 quilòmetres i un llarg enllaç per rematar el dia de 467 quilòmetres, tot això acompanyats de centenars d’aficionats que busquen els llocs més espectaculars per veure passar a els pilots dakarians. Ni les altes temperatures, ni la pols fan tirar enrere les ganes de gaudir d’un dels ral·lis més espectaculars del món.

La primera part de l’especial va transitar per una zona de dunes toves gairebé sense navegació, però després d’aquests 60 quilòmetres inicials la intensa boira en una zona de muntanyes va complicar, i molt, la vida als pilots de motos. Per acabar, les indicacions del llibre de ruta van portat els pilots a la costa del Pacífic, en la qual la velocitat de les motos per la platja va deixar unes imatges per recordar.

Després de completar l’especial, Monleón creuava la línia de meta en 22è lloc amb un temps de 4 hores 48 minuts 44 segons, i ja ocupa el 19è lloc a la general, a 1 hora i 18 minuts del líder, Pablo Quintanilla.

Així explicava Armand Monleón com havia viscut aquesta etapa del Dakar:

“Hem anat junts durant gran part de l’especial amb Laia Sanz i els dos, com sembla que gran part dels pilots, ens hem quedat encallats intentant trobar un dels waypoints i aquí és on he perdut una mica més de temps, aquesta és la part menys positiva. Per la resta em sento molt còmode, pilotant de menys a més i amb ganes d’enfrontar-me demà a la primera part de l’etapa marató. Sense assistència possible per part dels nostres mecànics en arribar al campament, sempre cal ser una mica més conservador, però també dependrà del terreny i del tipus d’especial, veurem el que ens espera en el llibre de ruta”.

El creador del llibre de ruta d’aquesta edició del Dakar, Xavier Colomer, comentava que, “hi haurà un canvi de terreny durant la quarta i cinquena etapa, en què els protagonistes passaran pel temut fesh fesh, fora pistes i zones molt ràpides. Després de l’etapa de descans tornarem a terrenys similars als de les primeres etapes”.

Àlex Haro i Nani Roma segueixen en posicions capdavanteres

En cotxes, l’odenenc Àlex Haro segueix lluitant per emportar-se la victòria junt amb Nani Roma. En l’etapa d’ahir dimecres van acabar en 5è posició, penalitzats per sortir els primers i haver d’obrir pista. Nani Roma va reconèixer el gran treball d’Haro durant l’etapa i ara estan situats en 4a posició de la general a 12 minuts del líder, Al-Attiyah

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies