Els alumnes de 6è del Ramon Castelltort visiten les coves de l’Espluga de Francolí

6

img_1118El dia 19 d’octubre de 2016, els alumnes de 6è de l’escola, vam anar a l’Espluga de Francolí, a visitar les coves de la prehistòria, unes coves molt llargues per on abans circulava el riu Francolí, i on s’hi han trobat moltes restes arqueològiques, des de l’edat de pedra fins a l’edat dels metalls.

Hi vam anar en autocar i un cop allà vam fer un munt d’activitats. Amb en Samuel, el monitor de la visita vam passar per les coves, i, en cada època diferent, hi posaven, una petita pel·lícula, on t’explicava, més o menys, el que veuries en aquell temps, amb hologrames i tot!!

Hi havien, diferents escultures i rèpliques dels ossos o llances, que fabricaven, al Paleolític i al Neolític.

Després, vam fer un altre viatge en el temps, i vam arribar a l’Edat dels metalls,: l’època del coure, l’època del bronze i l’època del ferro, aquí, també, vam poder veure rèpliques, explicacions, i l’última petita pel·lícula, la més extraordinària de totes!

Aleshores, vam canviar de monitor, i vam anar amb la Chantal, a fer activitats rurals, i, a fer veure que érem prehistòrics. Vam construir una cabana amb Pals llargs i forts i amb pells de cavall; i vam interpretar l’art rupestre amb pintures fetes a base d’elements naturals tal i com feien els prehistòrics. Que divertit!

Finalment, vam anar a un altre cova a veure i a aprendre sobre l’homo habilis, l’homo erectus i l’homo sapiens, les diferents eines que utilitzaven, pedres, etc.

Aquesta visita, a l’Espluga de Francolí, m’ha encantat, trobo, que, són unes coves molt ben elaborades i conservades, amb molt bon servei, i que l’excursió ha sigut lúdica i a la vegada hem aprés moltíssim!!

Laia Sánchez Vaqués