Recull de notícies de l’Escola Pia de la segona setmana de novembre

39

Donem la benvinguda als auxiliars de conversa

Ja fa més de 6 anys que a l’escola gaudim cada any de noves experiències amb els auxiliars de conversa. Enguany són el Jack, Steven i l’Andréanne. Anglès, escocès i canadenca del Quebec respectivament. En Jack està sobretot treballant amb els nens d’infantil i primària, ens ha ensenyat ja un munt de jocs i cançons. L’Steven conversa amb els grans de ESO i Batxillerat, i la veritat és que ha quedat parat del bon nivell dels nostres alumnes! L’Andréanne ajuda als de primària i ESO que estudien francès com a segona llengua estrangera i també fa conversa amb els de Batxibac. Tots tres s’allotgen a casa de famílies de l’escola i estan encantats amb l’experiència.

De ben segur que ens ajudaran a estimular l’aprenentatge de les llengües anglesa i francesa així com també el coneixement d’altres cultures i altres formes d’entendre el món.

Moltes gràcies i benvinguts!!

1El Claustre de mestres d’Igualada es forma en bones preguntes i itineraris d’aprenentatge

Els Equips Educatius d’Infantil, Primària i Secundària d’Igualada han estat durant aquests primers mesos de curs formant-se amb Bones Preguntes i Itineraris d’Aprenentatge.

Amb l’ajuda de la Guida Al·lès i la Teresa Pigrau més d’una cinquantena de mestres, professors i professores han pogut iniciar-se en l’art de fer-se Bones Preguntes i en l’elaboració d’Itineraris d’Aprenentatge Interdisciplinaris.

Tots aquests Itineraris, alguns d’ells serviran ja de prova pilot al 3r trimestre, comencen amb una pregunta vertebradora que ha de servir com a element estructurador del propi Itinerari. Els Equips encara estan en la fase d’acabar-los però algunes de les preguntes que es plantegen com a vertebradores d’un Itinerari són aquestes:

– Per què ha desaparegut la vida als castells?

– Cuinem amb la mateixa aigua que cuinaven els nostres avis?

– Anem cap a la Tercera Guerra Mundial?

– Què menjarem al 3017?

– Allò que necessito val els diners que pago?

Dissabte 5 de novembre va acabar la primera fase de la formació. Ara els equips hauran de continuar la feina de programació i el 3r trimestre pilotar els primers Itineraris Interdisciplinaris.

2Tret de sortida del Jocs Escolars amb 8 equips d’Escola Pia

Aquest cap de setmana s’ha donat el tret de sortida dels 65ens Jocs Escolars de l’Anoia.

La nostra Escola enguany participa amb 8 equips, 4 a poliesportiu amb equips de primària i 4 a la competició de futbol sala amb equips de la ESO i Batxillerat.

  • Poliesportiu prebenjamí masculí de 1r
  • Poliesportiu prebenjamí masculí de 2n
  • Poliesportiu benjamí mixt de 3r
  • Poliesportiu benjamí masculí de 4t
  • Futbol sala infantil de 1r i 2n ESO
  • Futbol sala cadet B de 3r ESO
  • Futbol sala cadet A de 4t ESO
  • Futbol sala juvenil de Batxillerat

En el següent enllaç, clicant AQUÍ, podeu seguir el calendari i resultats dels diferents equips.

3