Visites tecnològiques dels instituts al Centre d’Innovació Anoia

68

Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, juntament amb el Centre Tecnològic Leitat i l’empresa Abacus, organitzen una ruta tecnològica al Centre d’Innovació Anoia i a la nau logística d’Abacus.

Aquesta ruta està destinada a estudiants de Batxillerat i de Cicles Formatius de la comarca de l’Anoia.

Els alumnes que participen en aquesta activitat podran visitar el Centre d’Innovació Anoia, per tal de donar a conèixer aquest espai com a reclam per atraure la captació de noves empreses i emprenedors, esdevenint-se com a centre proveïdor de solucions, serveis de valor afegit (formació, espais de trobada, recursos per a les empreses, etc) i mecanismes per incentivar la innovació i la cooperació entre les empreses, que afavoreixin la competitivitat del territori.

PIMEC, la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, amb delegació a l’Anoia, ubicada al Centre, també participa en l’activitat fent una explicació dels serveis que ofereix a les empreses.

De la mà de Leitat, els alumnes podran conèixer la importància que, per algunes empreses, pot tenir un partner tecnològic la missió del qual és la de col·laborar per tal de crear un valor econòmic, social i sostenible, mitjançant projectes de I+D i processos tecnològics des de la innovació i la creativitat. En aquest punt, es visita el laboratori que l’empresa té al Centre d’Innovació.

Finalment, els alumnes es traslladen a la nau de la cooperativa Abacus on podran veure com tot el procés productiu està mecanitzat i com funciona aquesta cooperativa en tot l’àmbit logístic.

Aquest any ja han passat pel Centre 60 alumnes de l’Institut Pere Vives de batxillerat tecnològic, 60 alumnes de batxillerat social i 12 alumnes de l’Institut Milà i Fontanals de Cicle Formatiu de Grau Mig de química.