Treball obrirà una oficina de conciliació en conflictes laborals a Vilanova del Camí

18

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, va visitar ahir Vilanova del Camí on va mantenir una reunió de treball amb l’alcaldessa Noemí Trucharte i els regidors d’Educació, Cultura i Promoció Econòmica, Eva Vadillo, Imma González i Francisco Palacios, respectivament.

La delegada, en nom del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya va proposar a l’Alcaldessa la creació al municipi d’una oficina de conciliació per mediar en cas de conflictes laborals sense necessitat de desplaçar-se a Manresa o Barcelona com fins ara.

En principi, va dir Vilagrà, aquesta oficina estarà ubicada a la segona planta de l’edifici de l’OTG, compartint l’espai municipal del segon pis i prestarà servei una vegada per setmana a partir del proper mes d’abril. En funció de la demanda, el servei podria ampliar-se.

L’alcaldessa trasllada a la delegada del govern la seva preocupació per la manca d’inversions de la Generalitat a les escoles vilanovines

Durant la reunió, tant l’Alcaldessa com els regidors vilanovins van traslladar a la delegada del govern diferents temes que els preocupen com la manca d’inversió de la Generalitat en les escoles del municipi, especialment al Joan Maragall on fa més de 20 anys que no s’hi ha fet actuacions importants. L’Alcaldessa va traslladar-li la urgència de fer-hi una obra per dotar el centre de més lavabos. Ara en tenen 6 per una comunitat de més de 700 alumnes.

L’Escola Joan Maragall, és una escola d’alta complexitat i també acull a les seves dependències la USEE, la Unitat de Suport a l’Educació Especial (USEE) des d’on s’ofereixen recursos per afavorir que els alumne amb necessitats específiques de suport educatiu puguin participar de les activitats que es desenvolupen al centre de manera que s’avanci cap a una escola inclusiva. En aquest sentit, l’Alcaldessa va posar sobre la taula la necessitat d’augmentar les hores de la vetlladora, que durant aquest curs són 20 hores setmanals, tenint en compte que la USEE dóna servei a 12 nens i nenes amb necessitats especials.

El govern vilanoví també va lamentar la manca d’inversió a l’Escola Pompeu Fabra que funciona amb cargolines des de fa 7 anys.

La delegada va admetre ser conscient de la necessitat d’inversió als centres educatius que es va fer palesa sobretot arrel de la crisi, i es va comprometre a lligar una visita amb el Director dels Serveis Territorials al municipi amb l’objectiu que pugui comprovar l’estat en el que es troben els centres escolars vilanovins.

Infraestructures

A banda dels temes relacionats amb educació, el govern vilanoví va parlar amb la delegada d’altres temes com els deutes que la Generalitat té contrets amb l’Ajuntament i que ascendeixen a 750.000 €. També van parlar d’infraestructures com les connexions de la Ronda Sud amb Vilanova del Camí i el soterrament de la via del tren. I de temes relacionats amb el manteniment de les lleres i del riu Anoia així com de la construcció del col·lector en alta que solucionaria els problemes de sobreeiximent quan hi ha episodis de pluja.