Requisen quasi 90 kg de marihuana en una plantació indoor a Masquefa

224

La Policia Nacional va desmantellar el mes passat una plantació de marihuana que s’amagava a l’interior d’un habitatge unifamiliar situat a la urbanització el Maset Masquefa.
L’operació es va iniciar arran de les indagacions portades a terme pels investigadors que van recollir diferents indicis que a l’interior d’un habitatge s’estava portant algun tipus d’activitat il·legal, relacionada amb la salut pública.

Gràcies a les comprovacions efectuades amb la companyia elèctrica que subministrava el fluid elèctric a la zona, es va poder determinar que aquest immoble estava realitzant un important consum de subministrament elèctric i que ho feia sense passar pel comptador habilitat.

Tots els indicis apuntaven que es trobaven davant d’una plantació indoor de marihuana i que l’energia necessària per alimentar les instal·lacions seria presa fraudulentament de l’escomesa general, amb el risc de sobrecàrrega que pot generar per als habitatges confrontants

Una plantació repartida en diferents estances de l’habitatge
Fruit de les gestions realitzades pels investigadors i després d’obtenir la corresponent autorització del jutjat competent gràcies a les proves aportades, es va practicar un registre domiciliari i es va procedir a la detenció del màxim responsable de la plantació. Com a conseqüència d’això, es va poder requisar un total de 86,45 kg de plantes de marihuana així com altres 46,90 kg en cabdells, que es trobaven repartits en sacs repartits per diferents estances de la casa, com el soterrani i en dues habitacions.

La instal·lació desmantellada comptava amb tot el necessari per obtenir diverses collites anuals i disposava de llums de calor, ventiladors, filtres d’aire, transformadors, termòstats i un dipòsit de reg, tots ells útils necessaris per optimitzar a el màxim la producció.

El detingut, a qui se li imputa delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric i li consten antecedents de la mateixa tipologia, va ser posat a disposició de les autoritats judicials competents. D’altra banda una altra persona va ser escoltada en declaració com investigada per la seva relació amb els fets.