El President Montilla present en la celebració del 20è aniversari de l’agermanament de Montbui amb Iznájar i Alcaudete

31

El President de la Generalitat de Catalunya entre 2006 i 2010 José Montilla va presidir aquest dissabte al migdia l’acte de commemoració oficial del 20è aniversari de l’agermanament de Montbui amb Iznájar i Alcaudete. Precisament Montilla, originari del municipi cordovès d’Iznájar, va apadrinar ara fa 20 anys l’agermanament entre aquests municipis, i va tornar a ser a Montbui en motiu d’aquesta celebració.

Montilla va signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Montbui i es va reunir amb els diferents alcaldes dels municipis agermanats: Teo Romero (Montbui), Luis Amado Galán (Mata de Alcántara), Lope Ruiz (Iznájar) i Valeriano Martín (Alcaudete). Durant la trobada els representants municipals van compartir inquietuts i qüestions de l’actualitat política actual amb l’expresident de la Generalitat.

Tot seguit, més de 100 persones es van aplegar al Saló de Plens de l’Ajuntament de Montbui on es va celebrar l’acte oficial de celebració del 20è aniversari de l’agermanament amb Iznájar i amb Alcaudete i el 21è aniversari en relació a Mata de Alcántara. Durant la seva intervenció en aquest acte el President Montilla va parlar sobre “la importància d’estrényer lligams i de la fraternitat que havia presidit aquell agermanament. 20 anys després, és evident que l’agermanament és ben viu”. Els diferents alcaldes dels municipis germans van anar repassant els vincles existents amb Montbui, van exposar l’evolució dels seus municipis i com van arribar a Montbui alguns dels seus veïns, i també van valorar de forma molt positiva que l’agermanament estigui plenament viu. “Mantenir les arrels per a no perdre la identitat” va ser l’element comú dels diferents discursos de les autoritats, que també van referir-se en diferents ocasions a la situació política catalana i al procés sobiranista.

De la seva banda, l’alcalde Teo Romero va voler agrair als alcaldes i representants dels municipis veïns per la seva tasca i col·laboració en tot moment, per continuar enfortint “uns lligams que són de sang, i que les persones dels nostres municipis fan possibles. Els agermanaments que vam fer a Montbui responien a una realitat que els nostres veïns i veïnes han continuat potenciant. Estem orgullosos i satisfets d’aquests 20 anys i de molts més que vindran”.

Durant la seva intervenció l’Alcalde montbuienc Teo Romero va voler agrair públicament la presència del President José Montilla a Montbui i, especialment, va voler emfasitzar tres aspectes. D’una banda, Romero va destacar que “gràcies a la seva gestió, Montbui va rebre una important injecció econòmica de la Llei de Barris, que ha permès transformar i millorar el nostre municipi. També durant el seu mandat els montbuiencs i montbuienques vam aconseguir la Ronda Sud, que ens ha permès noves oportunitats i disposar d’un polígon on, ara ja podem confirmar que s’hi instal·laran empreses. I també, a nivell personal, he d’estar-li plenament agraït pel seu suport i recolzament en moments difícils, ara fa més de 10 anys, per l’afer de l’extresorer infidel”

L’acte va incloure un intercanvi de plaques i figures commemoratives entre l’alcalde montbuienc i els alcaldes dels municipis germans, per donar oficialitat a un 20è aniversari que es va viure intensament i que va fer que assistissin a Montbui alcaldes i membres de les corporacions municipals d’Iznájar, Alcaudete i Mata de Alcántara, així com el Grup de Teatre d’Alcaudete “Santa Inquisición” i el grup de Ball “La alegria” de Iznájar, que van participar a l’arrossada popular de germanor celebrada dissabte al migdia i també a la Trobada Multicultural, conjuntament amb el Grup de Sardanes de Montbui.

Els diferents representants dels municipis germans van participar plenament a les diferents activitats. Tot fa preveure que durant els propers mesos es realitzi la commemoració d’aquest 20è aniversari en aquest cas a Iznájar i a Alcaudete, coincidint amb les festes patronals i fires dels dos municipis andalusos.