Acord entre fiscalia i el treballador de CaixaBank que havia robat 200.000 a Igualada

629

Ahir estava previst que es celebrés a l’Audiència de Barcelona el judici contra un treballador de CaixaBank d’Igualada acusat de robar 206.000 euros d’una oficina bancària. El judici, però, finalment no es va celebrar perquè es va arribar a un pacte de conformitat entre la fiscalia i la defensa. A falta de què surti la sentència i se’n coneguin tots els detalls, en principi l’acusat no entrarà a presó, ja que el ministeri públic demanava per al processat la pena d’un any i tres mesos de presó i no s’oposarà a que es suspengui l’ingrés a presó perquè l’acusat accepta la pena.

El robatori es va produir el 21 de setembre de 2017. En aquell moment el treballador tenia plaça a la sucursal de la Plaça de la Masuca d’Igualada, on havia estat traslladat pocs mesos abans des de l’oficina situada al carrer de Sant Ferran. Precisament en aquesta oficina va ser on es va produir el robatori. De matinada, l’home va entrar a la seva antiga sucursal, va desconnectar l’alarma de seguretat amb el codi que coneixia, va accedir a la caixa forta, de la qual també en conservava la clau d’accés i se’n va emportar els 206.000 euros.

El treballador va ser detingut l’endemà i va reconèixer ser l’autor del fets, a més de retornar la quantitat robada. Aquestes dues circumstàncies van fer que la fiscalia reconegués l’atenuant de confessió i de reparació del dany a l’hora de demanar la pena d’un any i tres mesos de presó per l’acusat.