Nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades

69

excavacio-abric-romani2_G.JPG

Aquest divendres 7 d’agost començarà la 32ena. campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, que s’allargarà fins al 28 d’agost. Es pot visitar de manera lliure del 7 al 27, excepte els dissabtes 15 i 22 que el jaciment estarà tancat.
En aquesta campanya d’excavació hi participaran 52 persones, dividides en dos grups, que excavaran un total de 140 metres quadrats del nivell Q. Segons ha explicat Raül Bartrolí, tècnic de patrimoni arqueològic de l’Ajuntament de Capellades, “l’any passat es va acabar la campanya deixant al descobert un nou nivell arqueològic d’uns 60.000 anys, on ja hi començaven a aparèixer amb centenars de restes òssies d’animals i d’eines de pedra. A més a més s’entreveu l’existència de diversos fogars que senyalen una important estructuració de l’espai del campament. Precisament tocant la paret del fons hi ha fogars d’habitació que ens donaran molta informació sobre la vida domèstica dels neandertals”.
Àngel Soteras, regidor de Cultura, destaca la singularitat de la proposta: “L’Abric Romaní és un jaciment arqueològic fonamental per entendre els neandertals que pot ser visitat durant tot l’any, però la campanya d’excavació de cada agost és una oportunitat única de veure i entendre en directe el treball arqueològic en tota la seva dimensió”.
La campanya compte amb el suport de l’Ajuntament de Capellades.