El Museu de la Pell d’Igualada acull l’exposició “Subirachs. La figura femenina, entre la metàfora i el mite”

76

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia se suma a la commemoració del 90è aniversari del naixement de Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927-2014), conegut universalment per la seva intervenció escultòrica al temple de la Sagrada Família. I ho fa amb una exposició comissariada per Judit Subirachs-Burgaya, historiadora de l’art i filla seva, que explica que el seu pare va ser un artista polifacètic i molt prolífic, que va conrear no solament l’escultura, el dibuix i la pintura sinó també el gravat, la litografia i el cartellisme, l’art del tapís i el disseny de joies i de medalles. I parla de Subirachs amb coneixement de causa, no sols perquè es tracta del seu pare, sinó perquè és historiadora de l’art i especialista de la seva obra.

A partir del 5 de maig i fins el 16 de juliol, Igualada acull una exposició de l’artista centrada en la seva representació del cos femení. El nexe comú de les obres que formen part d’aquesta retrospectiva és la figura femenina; tema que Subirachs va representar integrant la volumetria, l’erotisme, el món oníric i el literari amb referències a l’antiguitat clàssica, la mitologia i l’art del Renaixement.

La selecció d’escultures, gravats i litografies il·lustren diferents etapes de la trajectòria d’un dels exponents més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Per a conèixer millor l’obra de Josep M. Subirachs, el mateix divendres, 5 de maig, a les 12h, Judit Subirachs-Burgaya evocarà el personal i inconfusible univers iconogràfic de l’artista, els diversos recursos plàstics emprats i el rerefons cultural del seu art, en la conferència Subirachs. Artista polifacètic. A la tarda, durant la inauguració, a les 19:30h, acompanyarà el públic assistent en una visita guiada a l’exposició. La mostra, organitzada pel Museu de la Pell i l’Ajuntament d’Igualada, es pot visitar amb entrada gratuïta de dimarts a divendres, de 10 a 14h, les tardes de dijous i divendres, de 16 a 20h –a excepció de les de juliol– i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h. El Museu també ha previst visites guiades adreçades a alumnes d’ESO i Batxillerat, prèvia reserva al telèfon 93 804 67 52.