Montmaneu viu una de les millors Festes Majors dels últims anys

221

Montmaneu ha gaudit aquest passat cap de setmana una de les millors festes majors del últims temps. 5 dies d’esbarjo i espectacles per a totes les edats. Nombrosos canvis en el format, en la durada i en la qualitat dels espectacles han fet que aquest any aquest petit poble gaudís durant aquests dies d’una gran Festa Major.

Així com a novetat el dijous 31 d’agost es programà una sessió de cinema per a tots els públics que va ser projectada al espai de La Sala, seguidament es va fer la inauguració de la festa amb una traca pirotècnica, conjuntament amb l’encesa de llums per donar per inaugurada la festa. Es va convidar a tots els assistents a coca i cava per acabar la nit.

Divendres, 1 de setembre un dels moments més esperats de la Festa Major, el sopar popular, que va reunir a la plaça prop de 500 persones, veïns, familiars i amics. Tothom estava content de retrobar-se amb les seves famílies i amistats. Al sopar vàren assistir varis alcaldes de les poblacions veïnes, St.Guim de Freixenet, Argençola, Veciana, la diputada anoienca al parlament de Catalunya Maria Senserich, i també la igualadina Àngels Chacón, recentment anomenada Directora General d’Indústria de la Generalitat. L’alcalde de Montmaneu Angel Farré va tenir paraules d’agraïment per l’assistència de tots ells. Després es van anomenar l’hereu i la pubilla que aquest any són la Jana de cal Manuel i l’Andrei Roca de cal Amet.

Seguidament el pregoner d’aquest any en Joan Requesens, propietari de l’Hostal Parada de la Panadella, va fer un emotiu parlament sobre les particularitats del poble de Montmaneu on va tenir un record per tots aquells que vàren ser abans que nosaltres en aquest poble i que malauradament ens vàren deixar en els últims anys. Va fer una rapida relació de tots els problemes que té la humanitat en diversos països del mon i va fer-nos veure, malgrat els atemptats terroristes dels últims dies a Catalunya, que vivim en un lloc privilegiat del món i que cal gaudir-lo cada dia. Seguidament l’actuació del Mariachi Barcelona va fer gaudir a tots els assistents de la música tradicional Mexicana. En el interval d’aquesta actuació la show woman Mayte Carreras va fer un espectacle d’humor que va fer riure d’allò mes a tots els assistents a la plaça, en acabar els mariachis continuaren la seva actuació fins ben entrada la nit.

L’endemà dissabte 2 de setembre, el dia va començar amb la Caminada popular a la Font de la Panadella on es va fer un esmorzar a base de coca i refrigeris per a tots els assistents. Després ja de tornada al poble es van fer jocs per a petits i grans al poliesportiu, futbol sala, tennis taula, i per acabar festa de l’escuma per als més petits.

I a la tarda una de les novetats que més va agradar aquesta Festa Major, la desfilada de vestits de núvia a la Plaça Major. Els vestits vàren ser portats per vàries models i ho van fer esplèndidament. Algunes models eren les filles de les propietàries dels vestits.

Cal dir que aquests vestits pertanyen a veïnes del poble que els vàren cedir per fer una exposició permanent que va estar oberta durant tots els dies de la Festa Major en un espai públic del poble on també es van exposar fotografies de les núvies el dia de l’enllaç.

Seguidament es va fer l’»Escala en hi-fi» on petits i grans varen fer exhibició de les seves dots artístiques en diferents actuacions que van fer gaudir a tots els assistents a la plaça.

I al punt de la mitjanit el conjunt musical «La Banda del Drac» va oferir un magnífic concert de música de versions de les millors cançons de les últimes dècades. Joves i grans van disfrutar de la música fins ben avançada la matinada.

I el diumenge, dia 3 al matí va començar amb una cercavila amb els gegants Tararots i Nans de Tàrrega, i Grallers Corral Nou. També es vàren estrenar els capgrossos de Montmaneu, que vàren fer la mainada durant l’estiu. Seguidament al dos quarts d’una Missa solemne amb l’acompanyament musical de l’orquestra Rosaleda.

L’orquestra Rosaleda, una de les millors de Catalunya, va ser la protagonista d’aquest diumenge, ja que a continuació va tocar unes magnifiques sardanes.

A la tarda van oferir un magnific concert amb diferents peces musicals perfectament interpretades i cantades per aquest gran grup musical. El concert va omplir la plaça de gom a gom i va ser àmpliament aplaudit.

Seguidament aquesta orquestra va oferir un ball de Gala que va fer fruir a tots els amants del ball. Feia goig veure una plaça tan plena de gent ballant va ser una tarda nit de Festa Major magnifica com feia temps que no es veia.

I dilluns, 4 de setembre a les 12:00 es va oficiar una missa de difunts , en la que es recorden als difunts del poble i especialment als que ens vàren deixar durant l’ultim any.

Com a novetat, aquest any , es va allargar la festa fins el dilluns i així l’ajuntament va oferir un Vermut de festa Major a tots els assistents a la plaça i seguidament es va fer una paella popular que degut a la pluja es va haver de degustar a la plaça.

A la tarda es van fer els ja tradicionals jocs per als més petits, que feia anys que no es feien i s’han volgut recuperar, hi havia carreres de sacs, trencar l’olla, tirar de la corda, etc. Jocs molt participats per petits i grans. Seguidament xocolatada per a tothom.

I ara sí, per acabar la festa, el grup d’Havaneres les Anxovetes vàren oferir una magnifica cantada d’aquesta modalitat musical, amb una gran qualitat , que va agradar molt a tots els assistents a la vetllada.

Josep Maria Albareda i Bacardit