L’Igualada Calaf Grup goleja a Suïssa i jugarà contra l’alemany Remscheid a vuitens de la CERS

28 de novembre de 2016

biasca-igualada-3L’Igualada ja és als vuitens final de la Copa CERS. Els arlequinats van aconseguir el seu bitllet cap a la següent eliminatòria en un plàcid partit davant el Biasca on van aconseguir engreixar el marcador amb un gol de Met Molas i dos hat-tricks, un de Francesc Bargalló i un altre d’Emanuel García. A més, va ser un partit que passa a la història del club igualadí perquè amb l’1 a 3 de Francesc Bargalló, el club va aconseguir el seu gol 1.000 en competició europea.

El matx no va poder començar millor per l’Igualada. Al minut 1 de partit, Met Molas, rematava una pilota rasa que perforava la porteria d’Adrián Vallina i posava el 0 a 1 al marcador. Tot i tenir un avantatge molt clar en el global de l’eliminatòria (8-1) l’Igualada es va comprometre a fer un partit seriós i a generar un bon hoquei que li permetés agafar bones sensacions.

Com en el partit d’anada, el porter asturià Adrián Vallina va ser el millor del combinat suís, desfent les rematades de gairebé tots els jugadors de l’Igualada, que fins i tot van estavellar una pilota al pal al minut 17. Tot i que el partit estava en una fase especialment tranquil·la, els locals van aconseguir l’empat a 1 quan Camillo Boll rematava una pilota en una de les poques vegades que el Biasca va intimidar la porteria de l’Elagi.

Immediatament després de l’empat, Tety Vives va disposar d’una llançament de penal que es va estavellar al pal. Però l’Igualada no va abaixar els braços i abans del descans, Emanuel García aconseguia l’1 a 2 després d’una passada mil·limètrica de Bargalló des de gairebé la mitja pista.

Tot i que l’Igualada ja tenia els dos peus als vuitens de final, la segona part començava amb un repte important. Si l’Igualada marcava el tercer gol, aconseguiria el seu gol 1.000 a Europa. Després d’un primer intent de Nil Garreta que va sortir fora, va ser Francesc Bargalló, al minut 34 qui marcava el tercer gol de la tarda, que es convertia en el gol 1.000 de l’Igualada en competició europea. Però el minut 34 no només va ser destacat per aconseguir el miler de gols europeu; en aquell mateix minut, Bernat Camps entrava a la pista, el que significava que l’ex del CP Tordera gaudiria dels primers minuts com a jugador arlequinat des de que va fitxar per l’Igualada aquest estiu.

El debutant Bernat Camps va aturar algunes ofensives del Biasca amb l’1 a 3 al marcador. L’electrònic es va tornar a moure en qüestió de segons, quan al minut 41, amb pocs segons de distància, Bargalló firmava un hat-trick amb dos gols que posaven l’1 a 5 al marcador i que el convertien amb l’home que marcava els gols 1.000, 1.001 i 1.002 a Europa.

A falta de tres minuts pel final, la parella arbitral xiulava un penal favorable a l’Igualada que s’encarregaria de xutar i de marcar Emanuel Garcia. Amb l’1 a 6 al marcador, el Biasca va retallar distàncies mitjançant el seu jugador-entrenador Re’Cleto. Va ser el mateix Re’Cleto qui al minut 48 no va poder transformar una falta directa favorable al seu equip per les deu faltes que havia comés l’Igualada. A escassos segons pel final del partit, quan el 2 a 6 semblava el resultat definitiu, Emanuel Garcia va aparèixer a l’àrea contrària per firmar un hat-trick i aconseguir el setè gol.

Amb un global de 14 a 3, que demostra un clar domini igualadí en ambdós partits, els arlequinats ja són als vuitens de finals de la Copa Cers, on s’enfrontaran amb l’equip alemany IGR Remscheid. El partit d’anada, el 17 de desembre a Les Comes i el de tornada, el 14 de gener a terres alemanyes. Per ara, el pròxim compromís de l’Igualada torna a ser a l’OK Lliga, el proper dissabte dia 3 de desembre a la pista del Girona. El tècnic de l’Igualada, Ferran López, va precisar que “toca gaudir del resultat i del joc fet davant el Biasca i recarregar piles perquè volem anar a competir al 100% a Girona”.

FITXA TÈCNICA

Roller Club Biasca (2):  Vallina, Giger, Ruggiero, Rodoni i Re Cleto (1) – equip inicial -. Scanavin, Mancina, C. Boll (1), G. Boll, Tatti.

Igualada Calaf Grup (7): Elagi Deitg, Nil Garreta, Met Molas (1), Tety Vives i Emanuel Garcia (3) – equip inicial – Francesc Bargalló (3), Roger Bars i Bernat Camps. Dani López no va viatjar a Suïssa.