L’Igualada Calaf Grup guanya al Lleida i agafa oxigen a la lliga (4-1)

3 d'abril de 2017

L’Igualada va sumar tres punts d’or amb la victòria a casa contra el Lleida, que li permeten, una setmana més, mantenir-se fora de la zona de descens i agafar impuls per la resta del campionat ara que ja ha passat el tram més complicat de la temporada. Tot i que el conjunt llistat no els ho va posar fàcil, l’equip arlequinat mai va anar per darrere al marcador i va aprofitar les ocasions que va tenir per guanyar a Les Comes per tercer cop aquesta temporada.

El partit va començar millor pels locals que no pas pels visitants, quan al minut 2, Roger Bars obligava a lluir-se a Lluís Tomàs al rematar una gran assistència de Tety Vives. El Lleida, amb un joc menys brillant, tampoc renunciava a endur-se alguna cosa de Les Comes i intentava trencar la bona defensa de l’Igualada, sobretot, mitjançant l’argentí Darío Giménez. Durant els instant sinicals del partit, ja es va poder apreciar que no seria un partit gaire frenètic, sobretot, perquè el joc del Lleida, que arriscava molt poc, tampoc ho permetia.

Quan millor estava jugant l’Igualada, va tenir la seva recompensa. Al minut 7, Sergi Pla penjava la pilota per la banda dreta i un Tety Vives desmarcat dins de l’àrea no s’ho pensava dues vegades i la desviava al fons de la xarxa. L’alegria a Les Comes però, va durar ben poc. Només un minut més tard, el Lleida empatava amb un gol similar mitjançant Joan Cañellas. La diana dels lleidatans va deixar tocat a l’Igualada i Ferran López va demanar temps mort per canviar la dinàmica negativa dels seus homes.

El temps mort va servir-li a l’Igualada per tornar a entrar en el partit. Tot i que el Lleida no assetjava la porteria defensada per Elagi Deitg, la bona col·locació dels seus homes en defensa dificultaven que l’Igualada arribés amb perill real a la porteria defensada per Lluís Tomàs. Els arlequinats disposaven de possessions llarguíssimes, però eren completament estèrils de cara porteria. Però els arlequinats van tenir la virtut de no alarmar-se i de ser pacients i Emanuel Garcia va recompensar la feina de l’equip amb un gol al minut 18, en una jugada per la banda dreta pràcticament calcada a la del primer gol de Tety Vives.

A la represa Bargalló i Roger Bars van tenir bones ocasions abans d’arribar al minut 30, però totes dues van sortir fregant el pal. El Lleida no creava perill imminent però si que va obligar als arlequinats a ser ordenats en defensa. Passada la mitja hora del partit, l’Igualada va entrar en una dinàmica de joc gris, similar a la de la primera part, amb moltes imprecisions que donaven facilitat al Lleida. Els visitants van aprofitar el moment de debilitat de l’Igualada per crear múltiples ocasions de gol, però no en van materialitzar cap. Ferran López va optar per demanar un altre temps mort,q que va tenir un efecte revifador. Els seus homes van sortir molt més concentrats a la pista i en dos minuts van estavellar dues pilotes al pal, primer Sergi Pla i després Emanuel García.

A falta de pocs minuts del final, l’Igualada seguia guanyant per la mínima i tot i ser una mica superiors al rivals, la sensació era que el partit estava molt obert. L’entrenador del Lleida, Albert Folguera, va demanar el temps mort i les directrius van ser clares: el Lleida buscaria l’empat mitjançant els xuts exteriors. El conjunt llistat va generar un parell d’ocasions perilloses mitjançant aquesta tècnica, però el partit es va posar molt favorable per l’Igualada quan Met Molas aconseguia posar distàncies amb el 3 a 1 després d’una jugada individual.

L’Igualada va jugar els últims compassos del partit amb superioritat després que la parella arbitral ensenyés la targeta blava a Darío Giménez. Tot i això, l’Igualada va optar per no arriscar-se i mantenir la pilota amb possessions llargues per assegurar el resultat i els punts. A falta de 27 segons pel final, el Lleida va cometre la desena falta i Met Molas va transformar la falta directa, que li permetia firmar un doblet.

Ferran López, tècnic de l’Igualada, va definir el partit dels seus homes com “molt disciplinat” i va matissar que “l’Igualada ha competit i això ens ha fet donar un pas de maduresa endavant”. De cara al pròxim compromís de l’Igualada, a la pista del Voltregà el proper dissabte, l’entrenador arlequinat el va definir com “un partit complicadíssim davant d’un gran equip de l’OK Lliga, però que ningú dubti que hi anirem a competir”.

FITXA TÈCNICA

Igualada HC: Elagi Deitg, Tety Vives (1), Sergi Pla, Roger Bars i Met Molas (2) –equip inicial– Emanuel Garcia (1) i Francesc Bargalló.

Lleida Llista Blava: Lluís Tomàs, Andreu Tomàs, Joan Cañellas (1), Darío Giménez i Borja López –equip inicial– Roc Llisa i Lluís Redondo.