L’escriptor Josep Maria Solà cedeix la seva obra a l’Arxiu Municipal de Calaf

40
L’historiador, professor i activista cultural calafí, Josep Maria Solà, ha donat la seva obra a l’arxiu municipal de Calaf.
Entre el seu fons hi trobem la seva primera novel·la que va publicar l’any 1997 “Llibre de les quatre metamorfosis”, guanyadora de la primera edició del premi Pere Calders l’any 1995; el seu segon llibre, “El somni de Grècia”, de l’any 2006, un assaig que recull les recerques sobre com s’ha produït la recepció de la tradició clàssica, sobretot la grega, en la cultura i la literatura catalana; “Històries de Calaf” publicat el 2008 basat en visions, tradicions i personatges calafins i “Un salt al blau” la seva darrera novel·la, un homenatge als mestres que ens han precedit i han gosat assenyalar-nos el camí.
A més, a aquests quatre exemplars també s’hi incorporaran els dos llibres de contes en els que ha col·laborat conjuntament amb d’altres escriptors.
La cessió s’ha realitzat amb una trobada amb l’alcalde de Calaf, Jordi Badia i el regidor de Cultura i Festes, Jordi Fitó i s’afegeix a les obres que altres escriptors reconeguts de Calaf han fet a l’arxiu municipal com Celdoni Fonoll o Josep Vilaseca.
L’arxiu és obert al públic amb la voluntat que qui vulgui el pugui consultar.