L’Ajuntament de Vilanova demana als veïns que no baixin la brossa els diumenges

34

reciclatge-contenidors-vilanova-veuanoiaAprofitant que aquesta setmana celebrem la Setmana Europea de prevenció de residus, hem parlat amb la regidora d’Obres i urbanisme, Rosi Grados, sobre el servei de recollida a Vilanova del Camí. Fa anys, explica Grados, l’Ajuntament, va suprimir la recollida dels diumenges, per ajustar-se a la despesa que genera el servei. Això pot provocar que els dilluns hi hagi una acumulació de bosses d’escombraries al carrer. La regidora ha anunciat que properament es reforçaran algunes zones amb nous contenidors, però demana a la ciutadania que sigui responsable i que col·labori per mantenir nets els carrers de Vilanova.

Precaució si tirem a la brossa les cendres de l’estufa o la llar de foc

contenidor-cremat-rafael-casanovasAmb l’arribada del fred s’han començat a encendre estufes i llars de foc i cal parar especial cura amb les cendres que si s’aboquen als contenidors quan encara estan enceses poden provocar un foc somort o fins i tot un incendi.

Cada any es canvien contenidors pels danys provocats per les cendres mal apagades. Una despesa, explica Rosi Grados que podríem evitar fàcilment.