La millora de l’accessibilitat i els vestidors de la piscina de Les Comes costarà 1,3 milions d’euros

174

L’Ajuntament d’Igualada ha enllestit la redacció del projecte executiu dels vestidors i zones comunes de la piscina municipal de Les Comes. El projecte contempla la reforma integral dels elements comuns que donen servei a la piscina i preveu, doncs, intervenir en els accessos des de l’exterior, al vestíbul, a la cafeteria, a l’accés a la part superior de la graderia i, molt especialment, als vestidors. Castells ha afirmat que “seguim treballant en la millora i posada al dia d’unes instal·lacions que es van crear als anys vuitanta i que volem acabar convertint en una ciutat esportiva de referència” i ha avançat que “donada la important envergadura d’aquesta intervenció, la voluntat és poder fer les primeres licitacions l’any 2020 i executar-la en diferents fases”. Per fer-ho, serà necessari tancar la piscina durant 4 mesos, així que és possible que les obres més importants es facin entre maig i agost de 2021, aprofitant que a l’agost la piscina sempre tanca.

La proposta contempla una intervenció sobre 1800 m2 i, en conjunt, el projecte està pressupostat en uns 1’3 milions d’euros. Els principals objectius passen per millorar les condicions d’accessibilitat exteriors i interiors, adequar l’equipament a la normativa tècnica del Consell Català de l’Esport, millorar les condicions ambientals i actualitzar la imatge general de l’edifici i, sobretot, donar resposta a una de les principals necessitats recollides en les enquestes de satisfacció efectuades els últims anys i, en conseqüència, abordar la reforma integral del bloc de vestidors. Aquí es preveu actualitzar la seva estètica, millorar la il·luminació, distingir els vestidors amb colors, renovar els seus tancaments i mobiliari, ampliar el bloc de dutxes, dotar d’accessos exclusius els vestidors dels monitors, ordenar l’accés als vestidors adaptats o millorar el connector entre aquest espai i la piscina, entre altres.

Pel que fa als altres elements comuns, s’ha projectat una àmplia intervenció de millora de l’accessibilitat per les persones amb mobilitat reduïda, incloent un nou ascensor fins la part superior de la graderia, i també la redistribució del vestíbul de recepció amb accés directe a la grada, un espai de treball per als monitors, uns nous lavabos, un nou magatzem de neteja i una posada al dia de l’espai de bar i cafeteria.