Igualada acull la 28a Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, tota la programació

17

L’espectacle de dansa i circ, ‘El Buit’ de la cia. Estampades/Impàs, donava el tret de sortida a la 28a La Mostra d’Igualada ahir dijous 30 de març, després de la inauguració oficial per part de les autoritats i de Pep Farrés, director de la Mostra.

Durant aquests tres dies Igualada s’omplirà de teatre amb 52 espectacles que durant a terme 102 representacions, en 16 espais (9 dels quals són sales i la resta espais de carrer, a més de 2 espectacles itinerants). Seguint la línia de les darreres edicions la Mostra es divideix en 4 itineraris en funció del públic al qual van destinats: petits, no tan petits, la Mostra Jove i Per a tothom.

Els temes considerats ‘tabú’ del teatre familiar, a debat

A l’edició d’enguany, espectacles que tracten qüestions complexes del teatre infantil i juvenil tindran el seu lloc dins la programació. Es tracta de Maravilla en el país de las miserias de Atikus Teatro; El col·leccionista de pors de L’Estenedor Teatre; Euria (Pluja) de Markeliñe; El Buit de la Cia. Estampades/Impàs Dansa; Limbo de Les Impuxibles; Safari de La Companyia de comediants La Baldufa i Cospress de Kimani. La Mostra també aposta enguany pel teatre inclusiu programant Pot de Teatre. La companyia professional de teatre familiar nascuda de la Fundació Femarec i formada per actors amb discapacitat intel·lectual portarà a Igualada ‘Els músics de Bremen in concert’.

Espectacles presentats al Mercat de projectes veuen la llum

La fira durà a escena alguns dels espectacles que es van presentar al Mercat de projectes d’espectacles l’any passat o el 2015, quan tot just eren una idea. Es tracta de El Ràpid de Companyia B; Cospress de Kimani; La llavor del foc de Babou Cham i Carlota Subirós; Denàrius World de PuntMoc; El col·leccionista de pors de L’Estenedor Teatre i #1000likes de Nus Teatre.

L’Escorxador, pol d’atracció pels joves

La Mostra d’Igualada continua potenciant la seva part jove, que arriba fins als 18 anys. En vista de l’èxit de l’edició passada, enguany L’Escorxador es consolida com a seu de La Mostra JOVE i centralitzarà les propostes dedicades al públic jove.

Amb la voluntat de fer un pas més endavant i convertir-ho en el pol d’atracció pels joves, enguany l’espai serà autogestionat pels mateixos joves.

D’aquesta manera, L’Escorxador quedarà nodrit amb activitats paral·leles a la programació jove com concerts, tallers, improshows i un ampli ventall d’activitats per a noies i noies a partir de 12 anys i obertes més enllà de la majoria d’edat.

Suport a l’ONG Save the Children

Enguany la Mostra inicia una campanya de suport a l’ONG Save teh Children que treballa amb els infants refugiats als seus països d’origen, durant la ruta que estan seguint i als pa- ïsos de destinació. L’aportació econòmica es podrà tramitar en línia al mateix moment d’adquirir les entrades o bé al a taquilla que s’instal·larà al Punt d’Informació, a la plaça de Cal Font.

Venda d’entrades

A les taquilles de La Mostra, a la plaça de Cal Font.

– Dissabte de 9,30 a 14h i de 16 a 21h.

– Diumenge: de 9,30 a 13h i de 15 a 18h.

PROGRAMACIÓ

Dissabte

Diumenge