Humans de l’Anoia: Sara Berzosa, conservadora-restauradora de béns culturals

123
Foto: Cesc Sales.

La notícia que m’agradaria llegir a La Veu de l’Anoia:

“La transformació del Barri del Rec ja és una realitat. El Barri del Rec és el Barri de les Arts, que uneix tradició i innovació”.

L’ajuntament d’Igualada ha optat per recuperar l’antiga àrea industrial per rellançar el
dinamisme econòmic i social de la comarca i ha creat un entorn de gran valor cultural únic a Catalunya.

La tendència cap a les fàbriques de creació i el coworking d’empreses artístiques i creatives han trobat el seu enclavament al nostre Barri, els espais obsolets s’han transformat en llocs de producció, formació i difusió del talent artístic on hi tenen cabuda empreses, autònoms i emprenedors representants de totes les arts.

Les parets amb història sempre han estat fonts d’inspiració. Ara, les meravelloses adoberies i fàbriques modernistes, llueixen rehabilitades i convertides en espais museïtzats. El passat industrial del Barri està viu pels nombrosos visitants del Museu de la Pell i el recent creat Museu del Tèxtil.

La gran superfície del Barri del Rec també ha permès acollir zones de vivenda social,
equipaments i serveis, junt amb zones verdes, creant un model de Barri amb una gran acollida per tots els igualadins ja que s’ha conservat el nostre patrimoni històric i s’ha convertit en un motor econòmic per la comarca. L’art hi juga un paper cabdal.