Gairebé 20.000 persones, entre elles Artur Mas, fan de la Fira del Camí Ral tot un èxit

42

La Fira del Camí Ral va tornar a tancar portes amb un èxit de participació, tant pel que fa al nombre de firaires com de visitants, que s’estima que hagin estat al voltant dels 20.000. Els espectacles al carrer, les activitats per a la família i les exhibicions d’aus han tornat a ser un gran atractiu d’aquesta Fira que es va recuperar ara fa 19 anys per celebrar St. Hilari, patró del municipi. S’organitza des de Promoció Econòmica amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb encàrrec a Mapamundi Produccions.

Des de primera hora del matí, el carrer i la plaça Major van aplegar un bon nombre de públic d’arreu del territori català atret per les fires medievals. El temps, que en principi es preveia gèlid, també va donar una treva i no va restar públic a una de les fires que el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Barón, assegura que és una de les més participades dels darrers anys.

La nova ubicació de les parades d’artesania i antics oficis al Camí Ral, és a dir el carrer Major i la plaça Major, explica Barón, va funcionar molt bé. Tot i que en moments de màxima afluència es podien col·lapsar momentàniament alguns punts, explica el regidor, la sensació general és que es podia passejar de manera força fluïda.

Els artesans locals Espina de Ferro, Mel d’Antany, Artesania J.Pons, el Bahúl del Capitán, i Daycris, van tornar a participar a la mostra d’aquest diumenge. Tot i que encara no s’han recollit les dades de les enquestes de satisfacció, els primers comentaris, explica el regidor de Promoció Econòmica, són molt positius.

Les entitats locals van ocupar un espai de promoció a la plaça del mercat des d’on van mostrar el seu potencial i van fer gal·la de les activitats que organitzen.

Artur Mas convidat d’honor de la Fira, visita les parades dels artesans i les entitats locals

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas va ser el convidat d’honor d’aquesta Fira. Les autoritats locals van rebre Mas a l’Ajuntament on va signar el Llibre d’Honor. Mas va llegir la seva dedicatòria agraint a l’Ajuntament la seva invitació i “desitjant que les poblacions que han fet de pont entre cultures, països i llengües deixin la seva empremta d’entesa i cordialitat”.

El regidor de Promoció Econòmica reconeix que la visita de Mas al municipi ha creat certa controvèrsia i ha demanat respecte cap a les persones i les institucions siguin les que siguin.

Durant la seva visita a la Fira, Mas va tenir gestos amables amb tothom qui s’acostava. Va fer-se fotos i va saludar als artesans i els responsables de les entitats locals seves. Des de Tatanka, per exemple, el van animar a col·laborar amb les protectores, una petició que Mas va acollir de bon grat comprant una dels productes que promocionaven.

També va conèixer els joves del col·lectiu efímer Na Jerònima que van aprofitar per explicar el projecte de teatre històric en què estan treballant i que veurà la llum el proper 28 de gener.

Abans de la visita institucional, Mas es va trobar amb representants locals i comarcals del PEDECAT. Un acte que es va obrir a simpatitzants i públic en general i en el qual hi van participar altres autoritats com el Vicepresident de la Diputació de Barcelona i Delegat de l’Àrea de Dinamització Econòmica, Marc Castells, la diputada Maria Senserrich, la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón o l’Alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch.