Èxit i aprovació per unanimitat del primer Ple Ciutadà de la Pobla de Claramunt

53


El passat divendres 10 de març, es va desenvolupar, amb total normalitat, el primer Ple ciutadà de la Pobla de Claramunt. Tot i els entrebancs previs a la seva celebració, amb la negació de cessió d’un espai adequat per tal de poder celebrar aquest acte per part de l’ajuntament, més d’un centenar de persones van participar en aquesta reunió veïnal.

El Ple ciutadà va comptar amb la  presència dels regidors/regidores de Participa #volemunapoblamillor, Junts per la Pobla-CP i ERC-AM  i l’absència dels regidors de CiU (actual equip de govern i alcalde). A la plaça de l’Ajuntament amb l’edifici del consistori fent de taló de fons, es va iniciar  el Ple amb la lectura d’una introducció del què significava i es pretenia fer amb aquest acte públic,”Els plens ciutadans és fer política amb vosaltres, els pobletans i poblatanes i no per vosaltres des de dins l’ajuntament” .

El primer regidor en presentar la seva proposta va ser el senyor Albert Duran d’ERC-AM, que va presentar una moció en la qual s’instava a iniciar el projecte “Camins de Poble”, amb la creació d’una comissió d’elaboració del projecte i uns terminis d’execució. Va continuar el senyor regidor Frederic Marí de Junts per la Pobla-CP, que va proposar un traçat alternatiu al pas per la Pobla de la Via Blava, projectada des de la Mancomunitat  de la Conca d’ Òdena i la Diputació de Barcelona; i per finalitzar la part executiva del Ple, es va presentar una moció a favor d’una major informació, transparència i eficiència econòmica en la contractació menor per part del regidor de Participa#volemunaponblamillor, Antoni Mabras. Tots els punts van ser comentats pels regidors presents i el públic, sent aprovats  per unanimitat  i rebent  un ampli suport social.

Tot seguit, va ser el moment de la participació oberta al públic amb  temes o preguntes del municipi, entre els quals van sortir el transport públic del barri de les Garrigues, la titularitat de camins, la falta d’execució d’obres per part de l’ajuntament… temes de denúncia i reflexió per part de tots els assistents.  El Ple va finalitzar abans de les 8 del vespre i amb gran satisfacció tant per part dels convocants com dels assistents. Tots ells es van emplaçar al mes de setembre-octubre per tal de fer el proper Ple ciutadà.

Aquesta nova iniciativa ha aixecat molta curiositat tant dins com fora de la Pobla de Claramunt. Trucades de regidors d’altres municipis  preguntant per l’organització o les més de 800 visualitzacions de l’enregistrament del Ple, fan que aquest acte sigui observat amb admiració i alegria per l’apropament de la política local als ciutadans.