Els Moixiganguers sumen la seva segona clàssica de vuit

51

moixis.jpg

Els Moixiganguers tenien una cita important, dissabte a la tarda a Valls, i la van aprofitar. A la diada del Pati, convidats per la colla Joves, els morats volien com a mínim repetir la clàssica de vuit descarregada a Gràcia i ho van aconseguir sense problemes. L’endemà, al barri del Fort Pienc de Barcelona, van completar un altre quatre de vuit, el sisè de l’any.

Clàssica al bressol dels castells
Els Moixiganguers van començar l’actuació a l’emblemàtica vila de Valls amb el quatre de vuit; el castell va pujar molt tranquil i no va perdre les mides en cap moment, va ser de fet un dels millors quatres de la temporada. En segona ronda arribava el repte del cap de setmana, el tres de vuit. L’estructura es va mantenir molt segura i només va patir alguna rebrincada als pisos superiors que es va poder defensar sense complicacions; el van poder completar amb solvència. Era el segon tres de vuit de l’any i el tercer que descarregava la colla en tota la història. Finalment, els Moixiganguers van tancar l’actuació amb la consolidada torre de set. Si bé és cert que s’havien plantejat portar la torre de vuit amb folre a la capital castellera, perquè als assajos l’han treballat molt bé, tenint en compte el nombre de camises que finalment van anar a Valls, van decidir deixar-la per una altra ocasió.

Quatre de nou de la Joves
La del pati va ser una de les millors diades del cap de setmana; els amfitrions, la Joves dels Xiquets de Valls, van descarregar el seu primer castell de nou de la temporada. Un quatre de nou amb folre que van haver de treballar molt, sobretot a la baixada, amb alguns problemes als pisos de segons i terços. Amb l’habitual ofici de les colles de Valls, el van poder completar. Abans també van descarregar un tres de vuit de tràmit, i que esperen poder pujar un pis per la Festa Major de Sant Joan, i un set de vuit. A banda de la Joves, a la diada hi van prendre part també els Nens del Vendrell, que van descarregar una tripleta de vuit de postal: tres i quatre de vuit i torre de vuit amb folre. I el cartell el completava la colla Jove dels castellers de Sitges, que va fer dos castells bàsics de set i el cinc de sis.
Resum dels castells
Moixiganguers d’Igualada: 2p4, 4/8, 3/8, T7 i vano de 5
Colla Joves dels Xiquets de Valls: 3/8, 7/8, 3/9f i vano de 5
Nens del Vendrell: 3/8, T8f, 4/8 i vano de 5
Colla Jove dels Castellers de Sitges: 4/7, 4/7a, 5/6 i pilar de cinc

Quatre de vuit a Barcelona
I com l’any passat, els Moixiganguers van tenir un cap de setmana complet. Després de descarregar la clàssica de vuit a Valls, l’endemà van actuar al barri del Fort Pienc de Barcelona, amb els castellers de la Sagrada Família i els Xicots de Vilafranca. Els morats van descarregar un quatre de vuit molt solvent, i a diferència del 2014, en què al Fort Pienc hi van portar el segon carro gros de l’any, aquest era el sisè de la temporada 2015. Una il·lustrativa mostra del moment pel qual passen els Moixiganguers. Van acompanyar el quatre d’un cinc de set molt lleuger, que va permetre treballar el que en un futur podria ser el cinc de vuit, i d’un quatre de set amb agulla que van aconseguir després d’un intent desmuntat. Els Xicots de Vilafranca van descarregar el tres i el quatre de vuit i el cinc de set i els castellers de la Sagrada Família la torre de set i el cinc i el set de set.
Resum dels castells
Moixiganguers d’Igualada: 2p4, 5/7, 4/8, id4/7a, 4/7a i pilar de 5
Castellers de la Sagrada Família: p4, 2/7, 5/7, 7/7 i pilar de 5ps (c)
Xicots de Vilafranca: p4, 3/8, 4/8, 5/7, pilar de 5 i 3 pilars de 4

Estrena del documental i diada de Cal Tabola
Aquest cap de setmana també serà intens per la ciutat. Coincidint amb el FirAnoia, l’assaig d’aquest divendres es farà en obert, a la Rambla de Sant Isidre, a partir de les 21.45 h. Els actes continuaran dissabte, perquè en motiu del vintè aniversari els Moixiganguers estrenaran un documental que repassa la història castellera de la ciutat d’Igualada. Amb el títol “De la Moixiganga als Moixiganguers, història d’una plaça”, la pel·lícula es fixa en les principals colles castelleres que des de principis del segle XX han portat els seus grans castells a Igualada, i recorda la tradició de la moixiganga a la ciutat. La presentació es farà aquest dissabte, a les 19 h a l’espai cívic centre d’Igualada. Finalment, diumenge al migdia la colla celebrarà la diada de Cal Tabola amb una actuació a la plaça de Pius XII a les 12 h. Els Marrecs de Salt, els Margeners de Guissona i els Castellers de Lleida acompanyaran els Moixiganguers.