El Vadefoodies porta a Igualada aficionats a la gastronomia d’arreu del país

228

La plaça Castells d’Igualada ha bullit d’activitat aquest cap de setmana amb el Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies. Un esdeveniment que ha omplert la renovada plaça igualadina i l’Escola Pia de tallers, xerrades, demostracions i degustacions de tendències gastronòmiques d’arreu del món.

L’Associació Vadefoodies, organitzadora del festival, fa un balanç molt positiu d’aquesta quarta edició, que ha aplegat un públic molt nombrós tant a les activitats programades com a l’eat street, un espai ocupat pels restaurants col·laboradors del festival que oferien plats i begudes d’arreu del món. Tots els restauradors s’han mostrat molt satisfets de l’afluència de públic.

En aquesta quarta edició, el Vadefoodies ha tingut com a protagonista la cuina japonesa, amb tallers i xerrades que ens han apropat la gastronomia nipona de la mà d’experts, com Roger Ortuño, de la web ComerJapones.com, Sergio Ortiz, xef i propietari del restaurant l’Antic Forn de Cervera, i Jordi Morelló de la pastisseria Ochiai de Barcelona. És per això que dissabte a la tarda el festival va rebre la visita del Cònsol del Japó, Naohito Watanabe, que va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament i va assistir al festival. Un altre dels plats forts del Vadefoodies va ser la conferència del xef Xavier Pellicer sobre Cuina Saludable, acompanyat per la periodista Emma Aixalà, i també la taula rodona celebrada divendres sobre Formació i Gastronomia que va aplegar representants de diferents escoles de cuina d’arreu del país.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, amb el Cònsol del Japó, Naohito Watanabe. Foto: Èric Elvira.

El cargol de vinya també va ser protagonista del Vadefoodies amb el dinar de vinyala que va tenir lloc el dissabte i que va aplegar cent-cinquanta comensals, i el concurs de receptes de vinyala al qual hi participaven una vintena de restaurants. El restaurant El Mirasol va ser proclamat guanyador del concurs, i la segona posició va ser pel restaurant Nou Urbisol. El jurat que va emetre el veredicte estava integrat pel xef igualadí David Andrés, del  restaurant  Somiatruites i cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona; la periodista Carme Gasull, cofundadora de Gastonomistas; la periodista Emma Aixalà, directora i presentadora de l’espai gastronòmic de RAC1 “Amb molt de gust”; i amb el gastrònom Pep Nogué, responsable de la secció de gastronomia del programa El  Suplement de Catalunya Ràdio, a més de dos membres de la Confraria de la Vinyala, Josep Manel Vivancos, president Confraria de la Vinyala i Francesc Puertas, Confrare Major de la Confraria de la Vinyala.

El Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies

El Vadefoodies és un festival gastronòmic que se celebra a Igualada amb l’objectiu de crear un espai lúdic i divulgatiu de les tendències gastronòmiques d’arreu del món. L’organitza l’Associació Cultural i Gastronòmica Vadefoodies, una entitat constituïda per un grup d’igualadins relacionats amb el sector de la restauració, i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.