El Cineclub presenta la projecció extraordinària del documental ‘Syria self portrait’

371

Syria self potrait al cineclub ateneu - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El proper dijous 10 de març el Cineclub farà una projecció extraordinària del film Syria self portrait. Silvered water (2014), d’Ossama Mohammed i Wiam Simav Benirxan, distribuït per Paco Poch Cinema. Es tracta d’un documental presentat en la Sessió Especial del Festival de Cannes i recentment al Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

El film és un crit del director sobre l’horror de conflicte sirià. Refugiat a França des del 2011, Ossama Mohammed assisteix impotent a la passivitat de la comunitat internacional amb respecte a Síria. A Síria els “youtuberos” filmen i moren cada dia. Alguns maten i filmen. A París Ossama Mohammed només pot filmar el cel i muntar imatges de ‘youtube’, guiat per l’amor indefectible que sent pel seu país. Una jove cineasta kurda, Wiam Simav, des de Homs, xateja amb ell i li facilita imatges d’allò que està passant dins la ciutat. Un retrat fidel de la realitat de cada dia que està patint el poble sirià.

En la presentació del film es comptarà amb la presència d’Enric Morist, coordinador general de Creu Roja Catalunya i de Paco Poch, responsable de Paco Poch Films i l’activitat respon a dos objectius bàsics: el primer és la recaptació de fons que aniran a parar als programes de suport als refugiats d’ACNUR i MFS i l’altre és conscienciar sobre la situació de Síria en aquest estat de guerra continuada en què es troba i que sembla que ningú vol acabar. Més tenint en compte que Igualada serà ciutat acollidora d’aquí a pocs mesos.

La projecció del film començarà a dos quarts de 9 del vespre al Teatre de l’Ateneu i l’entrada tindrà un preu de 7 euros. L’acte és organitzat per Cineclub Ateneu, Igualada Solidària, Ajuntament d’Igualada, Federació Catalana de Cineclubs i Paco Poch Films.

Aquí podeu veure el trailer del film: