Editorial: La seguretat, clau per al benestar

115

Les dades de la memòria d’actuació dels Mossos d’Esquadra corresponents a l’any passat no deixen en gaire bon lloc a l’Anoia. És la comarca que ha tingut més augment de fets delictius de les de la Catalunya Central. És curiós que al Bages, on hi ha el doble de població, hi ha una disminució de més del 7% dels fets delictius, i, en canvi, a l’Anoia la xifra sigui d’un augment proper al tres per cent. És evident que hi ha alguna cosa que grinyola, i bo seria que des del departament d’Interior de la Generalitat es donés una resposta clara i contundent del per què d’aquestes dades, del tot inesperades.

“És curiós que al Bages, amb el doble de població, hi ha una disminució del 7% dels fets delictius, i, en canvi, a l’Anoia la xifra sigui d’un augment”

La seguretat als municipis de l’Anoia, que en el cas dels delictes correspon als Mossos d’Esquadra, ha estat sempre una preocupació latent entre els alcaldes. Ens consta l’excel·lent predisposició de la comissaria d’Igualada per intentar resoldre el més ràpid possible els problemes que sorgeixen i les peticions que es fan arribar des dels ajuntaments, però també és cert que fa temps que hi ha llacunes respecte la quantitat d’efectius policials que hi ha en el territori de l’Anoia, i, el més important, si la quantitat dels mateixos és la necessària. O es tracta d’una mera casualitat -tant de bo- o les dades que se’ns presenten ara demostren que hi ha que posar- se de seguida a millorar-les. Sense excuses i amb una rapidesa meridiana.

No voldríem pensar que la disminució significativa de delictes al Bages és pel fet que és precisament allí on hi ha el centre de decisió dels Mossos a la Catalunya Central, però existeix algun precedent amb altres departaments que conviden a la sospita. Necessitem i volem saber si a l’Anoia hi ha prou efectius policials per a garantir la nostra seguretat, abans que aquest territori esdevingui un “lloc fàcil” per als qui tinguin ganes de saltar-se la llei.