Dissabte, concert final del IV Stage de Banda Simfònica d’Igualada

54

Dissabte vinent, dia 14 d’octubre, a les 8 del vespre tindrà lloc al Teatre Municipal l’Ateneu el concert final del IV Stage de Banda Simfònica d’Igualada que enguany ha s’ha desenvolupat de manera més concentrada i itinerant que en edicions anteriors. S’oferiran les obres treballades en les diverses sessions, un repertori proposat per la directora convidada d’aquest any, Irene Delgado, integrat per obres clàssiques de profunditat i brillantor (Bruckner, Holst, Bartók,etc.) altres procedents del món cinematogràfic, siguin clàssiques o de rigurosa actualitat. No faltaran tampoc obres de gènere, peces de música catalana i originals per a banda.

La jove directora Irene Delgado, és una de les promeses dins la panoràmica de la direcció en el nostre país, andalusa d’origen (Algeciras 1990) i catalana d’adopció des que el 2009 es va traslladar a Barcelona a fi i efecte de prosseguir els seus estudis i on resideix actualment. Ha estat guardonada en concursos internacionals i acaba de graduar-se en direcció orquestral a l’ESMUC amb les millors qualificacions. Ha estat des de 2014 directora de l’Orfeó Badaloní i actualment és també directora de la Sant Cugat Sinfonietta, la Banda de Cerdanyola del Vallès, el Cor de Cambra Tornaveu i fundadora i directora del Cor i Orquestra Baetulo. En els darrers anys ha conreat vincles amistosos i professionals amb la nostra ciutat. Hem tingut la sort de tenir-la com a participant, col·laboradora i assistent de direcció en edicions anteriors de l’Stage i també ha estat col·laboradora i assistent a la BMI.

Recordem que l’Stage és organitzat pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, produït per l’entitat Contrapunt i enguany compta amb la col·laboració a més de l’Escola de Música i la Banda de Música d’Igualada, també del Museu de la Pell i l’Escola de Música de Capellades; cal dir que Llegim…? Llibreria i Clic Fotografia també han fet les seves col·laboracions puntuals.