Deu igualadins, víctimes d’un frau que et roba el compte de WhatsApp

1564

Els Mossos d’Esquadra han alertat sobre una nova estafa que circula per WhatsApp i ja ha afectat a diverses persones a Igualada. Segons informa la policia catalana, l’estafa es produeix quan un dels teus contactes t’envia un missatge i et demana que li passis un SMS que rebràs en breu i on hi ha un codi. La majoria de víctimes igualadines tenien relació entre elles, ja que un cop els estafadors van accedir al primer compte de WhatsApp van seguir fent el mateix amb els contactes d’aquesta primera víctima.

A través del compte de Twitter, s’ha advertit que no es faci cas d’aquests missatges i no passar enviar en cap cas l’SMS que es demana. Aquelles persones que han enviat aquest missatge, i per tant, han estat víctimes de l’estafa, han perdut el seu compte de WhatsApp i els estafadors se n’apropien, amb totes les dades i contactes de les seves víctimes.

A més dels casos d’Igualada, que ha estat la població més afectada, també s’han detectat altres víctimes a Berga i Solsona. Els Mossos d’Esquadra estan seguint amb la investigació i de moment no s’ha detingut ningú. També s’està investigant si, més enllà de robar les dades i contactes dels afectats, els estafadors treuen algun altre profit de robar els comptes de WhatsApp.

Aquest és l’exemple real d’una de les converses en què es demanava l’enviament de l’SMS per part dels estafadors.