Avui, dues projeccions de Cinema de Muntanya a l’Ateneu Igualadí

163

Avui teniu una cita amb la muntanya a les 21h a l’Ateneu Igualadí (entrada gratuïta). El Club Excursionista UECANOIA conjuntament amb la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló duran a terme la projecció de dues de les pel·lícules premiades a l’últim Festival BBVA de Cinema de Muntanya, el qual es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1983, posa en competició anualment els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d’espectadors.

Amb l’objectiu d’acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX organitzen aquest Cicle BBVA de Cinema de Muntanya en col·laboració amb entitats excursionistes de tota Catalunya.

Les dues pel·lícules que es projectaran són les següents:

DHAULAGIRI, ASCENSO A LA MONTAÑA BLANCA de Cristián Harbaruk i Guillermo Glass (Argentina 2017 i Premi BBVA al millor film de Muntanya 2017)

El 2008 una expedició argentina, formada per quatre membres – Guillermo, Christian, Sebastián i Darío – intenta l’ascensió del Dhaulagiri de 8.167 metres i filmar-hi un documental. Un d’ells, Darío, mor en l’intent. Retornats a casa, les imatges es queden sense editar. El 2016 el Guillermo comença a documentar un segon viatge per respondre les preguntes sense resposta que encara el turmenten des de l’incident.

THE EYES OF GOD d’Olaf Obsommer (Alemanya 2016 i Premi CERVESA DEL MONTSENY al millor film +Xtrem)

The Eyes of God és el nom que reben unes profundes gorges situades al riu Saryjaz, que travessa una zona deshabitada entre el Kirguizistan i la Xina. Un potent equip internacional de caiaquistes extrems en fa el descens durant 10 dies. Una aventura al límit del possible en caiac i que no permet cap marge d’error.

Per poder gaudir d’aquestes pel·lícules l’entrada és lliure i no cal reserva. I si voleu més informació del Festival, podeu consultar la pàgina web torellomountainfilm.cat.