“L’Anoia, a Brussel·les”, l’editorial de La Veu de l’Anoia

60

El proper dijous 7 de desembre, s’ha organitzat des de les entitats sobiranistes una manifestació a Brussel·les que, segur, serà històrica. Milers de catalans ja s’han apuntat en centenars d’autocars, avions i diversos medis de transport per ser puntualment a les 11 del matí al Parc del Cinquantenari de la capital europea, disposats a marxar davant les institucions de la UE fent valer el clam “Desperta’t Europa! Ajuda a Catalunya!”

Com ja ha succeït en altres ocasions assenyalades, des de l’Assemblea Nacional i des dels Comitès de Defensa de la República que hi ha repartits per la comarca, sembla que l’Anoia també respondrà molt satisfactòriament a la convocatòria, tenint en compte que, en aquest cas, és molt més difícil donada la despesa econòmica que suposa el desplaçament. Sabem ja, però, que més d’un miler d’anoiencs serà a la capital d’Europa, en el serà, sense cap dubte, el viatge col·lectiu de catalans més gran de la història, i això diu molt d’una comarca compromesa del tot amb la situació que viuen les institucions polítiques del país.

La manifestació a Brussel·les hauria de ser una ocasió per demostrar a Europa que el clam de bona part de la població de Catalunya no és una qüestió menor, quelcom que, probablement, ja deuen saber molts europeus gràcies als mitjans de comunicació que tant molesten al govern espanyol. Sembla, però, que qui menys n’és conscient, o, millor dit encara, fa veure que no sent mirant cap a un altre cantó, és la màxima institució europea, la mateixa que ha reaccionat de la pitjor forma possible amb l’anomenada “crisi de refugiats”.

Més enllà de la constant judicialització de la política catalana i de la feble línia de la separació de poders, Europa té dijous vinent una oportunitat magnífica per demostrar que la UE és quelcom més que un Club de Negocis. Alguna cosa ens diu que, possiblement, serà la seva darrera oportunitat.