Acte de lliurament de premis del Premi Sambori 2020 de la Vegueria Penedès a Sta. Margarida de Montbui

305

El Premi Sambori és l’únic premi de narrativa en català dirigit als centres educatius dels Països Catalans. Hi poden participar alumnes de primària, secundària i batxillerat i cicles formatius, i té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.
El Premi consta d’una primera fase que se celebra a les demarcacions (en aquest cas, la Vegueria del Penedès) i una fase final que se celebra a Barcelona i en la qual participen tots els premiats de les demarcacions.

Des del 2006, Òmnium Cultural organitza i impulsa el Premi Sambori Òmnium a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori, que organitza aquest concurs des del 1998 al País Valencià.
El divendres dia 13 de març a les 19h tindrà lloc als Cinemes Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui la festa de lliurament de premis de la demarcació Vegueria Penedès, a la qual assistiran membres de les quatre juntes territorials d’Òmnium Cultural (Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf) i representants municipals i de les escoles participants als premis. Per part de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural hi assistirà la vocal Maria Majó i Clavell. La presentació de l’acte anirà a càrrec del grup “Gralla Manufactures Teatrals”.

Més treballs i centres participants que en l’edició anterior
Es premien tres treballs en cadascuna de les sis categories següents: cicle inicial (primer i segon de primària), cicle mitjà (tercer i quart de primària), cicle superior (cinquè i sisè de primària), primer cicle d’ESO (primer i segon d’ESO), segon cicle d’ESO (tercer i quart d’ESO), batxillerat i cicles formatius. En l’edició d’enguany a la demarcació s’han presentat un total de 100 treballs de 33 centres educatius.