Xavier Domènech i Axel Coronado guanyadors d’un molt bon Ral·li Ciutat d’Igualada

139
Foto. Àngel Bonavida i Ramon Segarra guanyadors a RLS amb el Citroën.

Amb una gran participació d’equips i també d’espectadors als trams cronometrats es va disputar la vintena edició del Ral.li Ciutat d’Igualada perfectament organitzat per Moto Club Igualada.

Van ser 98 els equips autorizats a sortir després de passar les corresponents verificacions administratives i tècniques a les instal.lacions igualadines de la prestigiosa marca Toyota de Garatge Montserrat el principal patrocinador del ral.li. Rauric-Savallà, Valespinosa i Esblada eren els trams cronometrats que es disputaven dues vegades cadascun d’ells.

Així, els sis trams foren guanyats per l’equip del Motor Club Sabadell format per Xavier Domènech i Axel Coronado amb Citroën DS3 R5 que s’imposaren de forma clara a la resta de participants com ho demostra el fet que aconseguiren tots els millors cronos.

La sortida oficial es va fer en el podi situat davant de l’instal.lacions de Toyota i va ser presidida per Rosa Maria Plassa regidora d’esports de l’Ajuntament d’Igualada i per Enric Ruiz president de Moto Club Igualada.

Rosa Maria Plassa i Enric Ruiz donant la sortida del ral.li.

El cotxe “0” el conduïa Josep Basols copilotat per David Usón que precisament aquest darrer cap de setmana d’abril participaran a Lanzarote en la segona prova puntuable pel campionat estatal de ral.lis de terra. Basols copilotat pel gironí Amigó i Usón que copilotarà al vallesà Forés.

Pel que fa a les classificacions dels equips de MCI, cal considerar-les en general estupendes. A la classificació general del Trofeu de Catalunya de Ral.lisprints d’asfalt, el guanyadors absoluts foren Àngel Bonavida i Ramon Segarra -Citroën Saxo 16 V VTS-, 12è lloc de Juan Javier Osuna i David Cendra i primers de classe 10 -Citroën AX GT-, 15è Roger Bergadà i Francesc Corsellas i primers de classe 11-Ford Focus-, 21è per Lluis Basurte i Oriol Córdoba i primers de classe 18 -Peugeot 206 XS-, 22è Marcel Abad i Èric Bellver i primers de classe 19 -Ford Focus-. Reapareixia en aquest ral.li el ràpid pilot Javi Carrillo i Ernest Pujol que van fer un bon ral.li amb el Seat Ibiza 2.0 16 V.

El ral.li igualadí puntuava pel Campionat de Catalunya absolut, i en el que Marc Jimenez i Dani Muntades, aconseguiren la dotzena posició i tercers de grup A i segons de classe 2 amb el Peugeot 106 Rallye. Divuitena posició de Joan Morros i Carles Planell segons del grup H2 i segons de Classe 10 amb el VW Golf GTI 16V. En el lloc 31è es classificaren Joan Salinas i Joan Codinachs sisens del grup H2 i sisens de classe 10 amb el Ford Escort MK1 RS2000. També hi participaren el sempre espectacular David Abad i Francesc Vives amb BMW M3 E30.

Enric Ruiz durant el briefing amb els pilots i copilots.

A la categoria de Regularitat Sport, sisena posició de Sergi Fernandez i Francesc Ramis i tercers de classe H3 amb Morris Mini 1275. Novena posició per Jaume Planell i David Solé i quarts de classe H3 amb Seat 124 FU.

Cal destacar la total consolidació del Ral.li Ciutat d’Igualada dins el marc del campionat català de l’especialitat i que un any més ha fet les delícies dels equips participants i dels anoiencs i aficionats catalans que van gaudir de la seva especialitat preferida.

Josep Maria Vidal