Vint anys cantant de caramelles a Veciana

811

Caramelles Veciana - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Veciana viurà aquest diumenge de Pasqua una edició especial de les Caramelles en què celebrarà els vint anys de l’activitat. El 1996 un grup de joves va decidir aquesta tradició i durant aquestes dues dècades la colla de cantaires s’ha anat engreixant i aprimant restant, sempre amb forts pals de paller. Aquest esforç ha permès que actualment Veciana celebri la Pasqua Florida amb un nombrós grup de caramellaires.

Les cançons triades per aquest vintè aniversari han estat “Caramelles de Veciana”, “Ball de Rams”, “Les Caramelles” i “Vals de Caramelles”. Pel que fa a les danses el grup dels petits oferiran els balls de “L’indiot”, “Volta cap aquí” i “Sant Ferriol” i el grup dels grans el “Galop de pastorets”.

Seguint la línia iniciada fa tres anys, les cantades i ballades es concentraran totes durant el matí de diumenge i es faran en quatre punts del municipi. Diumenge de Glòria començarà a les 10 del matí amb la missa a l’església de Sant Pere del Vim. L’acte, oficiat per mossèn Carles Riera, estarà acompanyat per les veus del grup de caramellaires. En sortir de l’ofici es cantarà i ballarà a la plaça de mossèn Esteve Prat del mateix nucli. A continuació el grup es desplaçarà cap al Casal dels Germans de la Salle i als nuclis de La Rubiola i de Veciana on hi arribaran a ¾ de dotze, ¾ d’una i 2/4 de dues de la tarda respectivament.