Un espectacle sobre el dol de la mà de Xarxa, aquest diumenge a l’Ateneu

0
98

Demà diumenge dia 9 d’octubre, a ¼ d’1 del migdia, la companyia Les Bianchis presenten el seu espectacle Les croquetes oblidades, acte programat pel grup Xarxa Igualada. Aquest viatge al país de les coses oblidades és una obra dolça per ajudar a comprendre el dol als més petits, i a tothom. N’ha fet la dramatúrgia la Clàudia Cedó i la direcció és d’Israel Solà. L’escenografia i la il·luminació són d’Adrià Pinar i el vestuari de l’anoienca Nídia Tusal.

Les entrades són a 7 € i a 5 € per als socis de La Xarxa. La venda d’entrades en línia és a https://teatremunicipalateneu.cat/la-xarxa/, i el diumenge des d’una hora abans de l’inici de la funció a la taquilla del Passatge Vives. Espectacle per a públic familiar, recomanat a partir de 4 anys.

Les Bianchis
La companyia les Bianchis està formada per la Magda Puig, la Queralt Casasayas i la Bàrbara Roig. Es forma a finals del 2012, amb l’objectiu de fer un teatre per a tota la família.

El seu primer espectacle és La filla del senyor Bianchi, a partir de Contes per telèfon de Gianni Rodari, que ha estat representat arreu de Catalunya. El seu segon espectacle Les supertietes, basat en Contes infantils contra tot pronòstic, d’Empar Moliner, estrenat el 2015, més de quatre anys de gira, va guanyar el Premi del públic de la Mostra d’Igualada del 2016. L’abril del 2018 estrenen el seu tercer espectacle Les Clink, que fa temporada a la Sala Beckett i gira per Catalunya. El 2021 estrenen el seu quart espectacle, que es va poder veure a La Mostra.

La mort explicada als infants
La Pepa és una nena vital i amb una gran imaginació que acaba de perdre la seva àvia i està intentant adaptar-se a una nova escola, uns nous amics i una nova ciutat. Enganxada a una manta que l’ajuda a dormir i enfadada amb les seves dues mares perquè no recorden la recepta de les croquetes de l’àvia, la Pepa emprendrà un viatge cap al País del Xim Pum, l’indret màgic on van a parar les coses oblidades.

Mentre les seves mares intenten organitzar el comiat de l’àvia i protegir la seva filla de la tristesa que li suposaria assistir a l’enterrament, la Pepa passarà emocionants aventures amb els seus nous amics: dues nenes de l’escola, un xumet esbojarrat, una barrufeta xunga, un recepcionista esvalotat i una croqueta gegant, per acabar descobrint… que potser no era tan dolent trobar a faltar.

Compartir