28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

Un bon any per a l’apicultura

Aquest any, gràcies al clima, es preveu una bona temporada pel que a la producció de mel i a les abelles. Les altes temperatures, les pluges abundants i ben caigudes i les floracions que han respost a aquestes condicions, en garantiran una bona campanya primaveral.
Durant aquestes últimes setmanes, si passegem pel bosc, observem com moltes de les espècies vegetals que hi trobem han començat a florir. El romaní, un dels clàssics de les terres de l’Anoia, ja fa dies que ofereix el seu nèctar a tots els insectes pol·linitzadors.

No és tan sols la producció de mel el que s’activa, sinó tots els elements que se’n produeixen d’aquests increïbles insectes. Els eixams és un dels productes derivats que produeix el sector. Al cap i a la fi, aquest, és el que garanteix el creixement de les explotacions. No és estrany aquests dies, que eixams s’estableixin en teulades, porticons, parets, arbres i en qualsevol altre petit espai que els hi garanteixi protecció.

Aquests eixams són el resultat d’un excedent de cria de les reines de cada colònia, que, dit d’una manera fàcil, a la que veuen les bones condicions que presenten els nostres paisatges florits, creen unes quantes reines noves perquè s’independitzin en altres indrets. En aquest cas, el temps és important, i us recomanem que contacteu amb un apicultor perquè les pugui retirar abans no es faci un gran eixam a casa nostre.

I és ara, en aquesta època primaveral, quan més arnes hi ha en el nostre entorn. A mesura que la calor vagi arribant, les floracions aniran a la baixa, i seran molts els apicultors que aniran enfilant transhumàncies cap a cotes més altes, on produiran la mel de muntanya, gràcies a les temperatures més moderades d’altres regions.

I és que el sector abellaire és present a Catalunya i a la nostra comarca. Moltes de les mels que trobem en els nostres supermercats són provinents d’altres països europeus, moltes d’elles inclús d’altres continents. De ben segur que la qualitat que ens aportaran les mels dels nostres apicultors serà molt més garantida que les que han hagut de viatjar milers de quilòmetres.

Aposteu per la mel de la comarca, de proximitat, i feta amb una passió que mereix tota la nostra confiança.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir