4.4 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

Jordi Puiggròs
Jordi Puiggròs
Periodista i Cap de redacció

Els veïns del Pla de Torruella i Sant Genís continuen sense aigua per una avaria il.localitzable
E

Publicitat

Nou dies després, els veïns de la urbanització Pla de Torruella, situada en el terme de Jorba al llindar amb el d’Igualada, continuen sense servei d’aigua potable a conseqüència d’una avaria en la xarxa municipal, que gestiona l’empresa Aigües Artés, i que, de moment, ningú no és capaç de solucionar. Per acabar-ho d’adobar, un equip de Taller Àuria Cooperativa (TAC) que feien tasques a la zona va rebentar ahir una conducció d’aigua que dona servei al nucli de Sant Genís, que també s’ha quedat sense subministre.

La situació ha anat empitjorant amb el pas dels dies fins al punt que el veïnat del Pla de Torruella, format per unes 40 famílies, ha hagut d’anar a casa d’amics o parents per a poder dutxar-se,  carregar ampolles i garrafes als supermercats per poder cuinar, o accedir als vestidors del camp de futbol municipal de Jorba per a l’higiene personal. Qui tenia dipòsits a casa seva ja fa dies que van quedar del tot buits.

Tècnics d’Aigües Artés van inspeccionar fa dies parts de la canonada soterrada que comunica Jorba amb el Pla de Torruella a través del nucli de Sant Genís, just per sota del carril-bici asfaltat que es va inaugurar fa uns anys, i es van adonar que la pressió d’entrada a les llars era d’1,3 quilos, una xifra molt baixa per a un servei normal d’aigua en un domicili.

L’alcaldessa de Jorba, Pilar Queralt, ha explicat a La Veu que “estem damunt el problema, ens preocupa aquesta situació. La nostra xarxa és municipal i tenim una concessió de manteniment amb Aigües Artés, i estan treballant per solucionar-ho. Dimarts al vespre es van canviar 25 metres de canonada i la pressió va pujar fins als 3,5 quilos, els tècnics eren optimistes, però poques hores després tornava a no sortir aigua de les aixetes. Continuarem treballant per trobar la solució el més ràpid possible”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies