17.1 C
Igualada
Dijous, setembre 23, 2021

Sis consells per preparar la tornada a l’escola

laura-castilloEl nou curs escolar està a la cantonada, ha arribat el moment de començar la rutina i petits i grans hem de recuperar els hàbits perduts durant les vacances.

Avui us donem sis consells que us ajudaran a fer més amena la tornada a l’escola:

  • BON CLIMA FAMILIAR

Transmetre el positivisme, la confiança, la tranquil·litat i la seguretat que els petits de casa necessiten percebre. Saber escoltar i empatitzar amb les pors, dubtes i amb les expectatives dels nens.

  • ESTABLIR RUTINES

Incorporar els nous horaris per llevar-se, dormir, alimentar-se i jugar de manera progressiva.

  • TREBALLAR RESPONSABILITAT

Els utensilis escolars, les tasques, les hores d’estudi a casa són responsabilitat dels nens. El fet de derivar tasques el reben com una mostra de confiança, els fa sentir útils i capaços de fer coses per a ells mateixos.

  • MOTIVACIÓ

El moment de comprar llibres i material escolar és un bona oportunitat per treballar la motivació. Deixem que siguin ells els que triïn l’estoig, la carpeta, l’agenda, els bolígrafs o la motxilla que més els agradi.

Preparar a casa un espai tranquil i acollidor on ells puguin realitzar les seves tasques escolars també pot ser una molt bona eina de motivació.

tornada-escola-consells-veuanoia

  • SALUT FÍSICA

Procurar que l’alimentació sigui l’adequada. Fer una revisió de vista i oïda, per tal d’evitar possibles problemes escolars d’origen físic.

  • ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Escollir-les en funció dels gustos i interessos dels infants. En aquestes els nens poden adquirir coneixements de forma divertida i a més, són una molt bona manera de que aquests es relacionin amb altres companys que no siguin els de la seva pròpia aula.

Laura Castillo Grado, Llicenciada en Pedagogia. Especialitzada en Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicooedagogia. Directora d’Impuls neuropsicopedagogia.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Naturveg desafia la pluja i presenta les novetats del món del veganisme

El passat dissabte, l’avinguda Països Catalans de les Comes va acollir una nova edició del festival de referència del veganisme a la nostra comarca. Una...

Òmnium Anoia homenatja a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per demà dijous 23 de setembre la presentació del llibre...

Capellades torna a tenir cinema

L’Ajuntament de Capellades ha signat un conveni de col·laboració amb La Societat La Lliga per poder tornar a gaudir d’una programació estable de cinema. D’aquesta...

Finalitzen les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena va acabar aquest mes d’agost les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt, que han comptat amb un pressupost de 45.329,32€,...

Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern de Junts

Davant la minoria del govern de Junts, el grup municipal d’Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern municipal d'Igualada. Ho farà després...
Compartir