12.6 C
Igualada
Divendres, novembre 27, 2020

Sis consells per preparar la tornada a l’escola

laura-castilloEl nou curs escolar està a la cantonada, ha arribat el moment de començar la rutina i petits i grans hem de recuperar els hàbits perduts durant les vacances.

Avui us donem sis consells que us ajudaran a fer més amena la tornada a l’escola:

  • BON CLIMA FAMILIAR

Transmetre el positivisme, la confiança, la tranquil·litat i la seguretat que els petits de casa necessiten percebre. Saber escoltar i empatitzar amb les pors, dubtes i amb les expectatives dels nens.

  • ESTABLIR RUTINES

Incorporar els nous horaris per llevar-se, dormir, alimentar-se i jugar de manera progressiva.

  • TREBALLAR RESPONSABILITAT

Els utensilis escolars, les tasques, les hores d’estudi a casa són responsabilitat dels nens. El fet de derivar tasques el reben com una mostra de confiança, els fa sentir útils i capaços de fer coses per a ells mateixos.

  • MOTIVACIÓ

El moment de comprar llibres i material escolar és un bona oportunitat per treballar la motivació. Deixem que siguin ells els que triïn l’estoig, la carpeta, l’agenda, els bolígrafs o la motxilla que més els agradi.

Preparar a casa un espai tranquil i acollidor on ells puguin realitzar les seves tasques escolars també pot ser una molt bona eina de motivació.

tornada-escola-consells-veuanoia

  • SALUT FÍSICA

Procurar que l’alimentació sigui l’adequada. Fer una revisió de vista i oïda, per tal d’evitar possibles problemes escolars d’origen físic.

  • ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Escollir-les en funció dels gustos i interessos dels infants. En aquestes els nens poden adquirir coneixements de forma divertida i a més, són una molt bona manera de que aquests es relacionin amb altres companys que no siguin els de la seva pròpia aula.

Laura Castillo Grado, Llicenciada en Pedagogia. Especialitzada en Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicooedagogia. Directora d’Impuls neuropsicopedagogia.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Piera s’adhereix a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública

Amb l’objectiu de preparar Piera per a la gestió pública directa del servei d’abastament d’aigua, l’Ajuntament s’ha adherit a l’AMAP, l’Associació de Municipis i...

Igualada engega diversos projectes per a l’increment de la biodiversitat

En la lluita contra el canvi climàtic, l’Ajuntament d’Igualada desenvolupa projectes en diferents àmbits, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum, que és una...

Igualada Comerç inicia diferents accions per animar la venda de proximitat

Seguint amb la campanya permanent de promoció i dinamització del comerç, l’entitat Igualada Comerç promou cada setmana propostes i excuses per passejar, viure, gaudir...

Les entitats pro aigua pública insisteixen en formar part d’una nova comissió d’estudi

Aigua és vida, CCOO i la PAH han presentat una moció al ple de l'Ajuntament d'Igualada per reclamar la constitució d'una nova Comissió d'Estudi...

La UEA i altres patronals s’oposen a aprovar la Llei de Cambres per lectura única

Les patronals de Girona (FOEG), l'Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), el Maresme (FAGEM), el Penedès (FEGP), l'Anoia (UEA) i el Berguedà (ACEB) han mostrat...
Compartir