S’inicien les obres de la connexió d’Igualada amb la Ronda Sud
S

18 de març de 2022

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat del regidor de Mobilitat, Miquel Vives, va anunciar l’inici de les obres per la connexió de la Ronda Sud amb Igualada. Marc Castells recordava que les obres d’aquesta nova connexió de la ciutat amb aquesta via suposaran “un canvi substancial per Igualada ja que es tracta d’un accés clau per redistribuir el trànsit a la ciutat i per fer molt més fluïda, ràpida i segura l’entrada i la sortida d’Igualada per enllaçar amb l’autovia A2 i l’Eix Diagonal”.

Les obres tindran una durada de 18 mesos i connectaran la ciutat amb la Ronda Sud mitjançant un nou pont amb forma d’espina de 26,5 metres que creuarà el riu i arribarà fins al carrer Misericòrdia on es construirà una rotonda de connexió amb la ciutat.

L’obra permetrà l’accés de vehicles a la Ronda del Rec i el pas de vianants i ciclistes a la riba sud del riu Anoia. Aquest canvi, explica Castells, “equilibrarà els fluxos de trànsit de vehicles a les entrades i les sortides de la ciutat i alhora dotarà aquest punt de voreres accessibles, carril bici per accedir també a l’Anella Verda”. L’obra suposa una inversió de 13 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya.

Afectació al trànsit a la Ronda del Rec durant els primers sis mesos d’obres

Miquel Vives, regidor de Mobilitat, detallava que les obres s’iniciaran amb la construcció de la nova rotonda a l’encreuament entre la ronda del Rec i el carrer Misericòrdia, en el punt que connectarà la ciutat amb el nou pont. Aquesta primera fase de l’obra obligarà a tallar durant sis mesos la ronda del Rec, a l’alçada del carrer Misericòrdia, on es construirà aquesta rotonda. Durant aquests sis mesos però, la via estarà oberta i accessible des dels dos extrems, però no podrà creuar-se.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, explicava que, des de fa setmanes, des del Departament de Mobilitat s’ha anat informant als veïns i a les empreses de la zona sobre quines rutes caldrà seguir per aconseguir la mínima afectació en la mobilitat del dia a dia. Vives ha assegurat que “s’han buscat solucions per a totes les casuístiques i es mantindrà diàleg constant per tal de solucionar les problemàtiques que puguin sorgir”.

Amb l’inici de les obres s’indicarà de forma específica amb senyals i pintura vial especial el tancament d’aquest tram i les rutes alternatives per a transportistes.
Vives ha explicat que els ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí i Montbui “estem coordinats per aquesta afectació ja que és tracta d’una via que ens connecta i que usen molts veïns d’aquestes poblacions adjacents”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?