On va la roba que deixem a la porta de Càritas?

211

Cada cop que revisem els armaris i veiem que hi ha massa roba que ja no utilitzem diem “Això ho haig de portar a Càritas!”,  aquest gest que es fa un hàbit cada canvi de temporada és l’inici d’un camí en el que es van donant diferents respostes i oportunitats.

En primer lloc cal fer el triatge, tota la roba que es veu que no es pot reutilitzar ni vendre a la botiga de Càritas, es recollida per l’entitat “Solidança”. Solidança és una entitat que té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació o risc d’exclusió social a través de la valorització i gestió del residu tèxtil. En aquest procés de recollida i transport de les restes de roba hi treballa una persona de la nostra comarca. A Càritas la roba triada es prepara per poder posar-la a la venda a la botiga “de mà en mà”, es repassa, planxa, plega, … Aquest treball el fan un grup de quatre dones contractades en el projecte Itinera. A través d’aquest projecte aquestes persones fan el primer pas per la incorporació al món laboral.

caritas-veuanoia
50 voluntàries

A més també col·laboren en tot el procés de recuperació, preparació i venda de la roba un grup de més de cinquanta voluntàries. Tot aquest treball està coordinat per un responsable tècnic.

La roba que arriba a la botiga pot ser comprada per qualsevol persona a un preu molt reduït. Els beneficis de la botiga són utilitzats per les despeses del projecte Itinera. La roba també pot ser adquirida per les persones que són ateses per Càritas, a  través d’una targeta monetària lliurada per la treballadora social.

Darrera del gest de portar la roba Càritas  hi ha una actitud de sostenibilitat que permet reduir els residus i afavorir la reutilització i el reciclatge però també hi ha l’oportunitat d’incorporar al mon del treball persones que d’altra manera tenen molta dificultat. Ara tenim el repte d’obrir la botiga a més públic, per això serem presents com en altres anys a la botiga al carrer.

Gràcies pel gest de portar la roba a Càritas i gràcies a les treballadores del projecte Itinera i el grup de voluntàries.