Recull de l’actualitat informativa de l’Acadèmia Igualada

13 de febrer de 2018

L’Acadèmia Igualada celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Aquesta setmana hem celebrat a l’Acadèmia el DENIP, el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Ens hem reunit alumnes, mestres i familiars al pati de l’escola, per compartir i posar en comú les emocions que aquests dies els diferents cursos han treball a classe.

Recordem que el DENIP neix l’any 1964 i és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació no violenta i pacificadora. Estan convidats a participar-hi tots els centres educatius de tots els nivells i països.

Els alumnes de l’Acadèmia Igualada van a esquiar

La setmana passada els alumnes de CFGM i CFGS d’Activitats Fisicoesportives de l’Acadèmia varen gaudir d’un dia fantàstic d’esquiada a les pistes del Port del Comte. La sortida va significar haver de llevar-nos d’hora per tal de ser a les 9 hores a les pistes. Un cop arribat, i recollit el material vàrem iniciar les classes d’esquí. Els monitors especialitzats ens van agrupar per nivells d’aprenentatge; els més novells van aprendre les nocions bàsiques com girar o frenar… Després de les classes arribar l’hora de dinar i a la tarda, per grups vàrem fer esquí lliure. El dia ens va acompanyar així com l’estat de les pistes que tenien un bon gruix de neu. Ens ho vam passar d’allò més bé.

Mystery Skype a l’Acadèmia Igualada

Coincidint amb l’estudi de la geografia mundial a Socials de 1r d’ESO, hem participat en un joc internacional conegut com Mystery Skype. La prova consisteix en esbrinar de quin continent i ciutat és una altra classe a partir de preguntes geogràfiques, de resposta SÍ/NO, en anglès. Ho hem fet amb un professor de Nova Jersey i hem batut el rècord de l’escola gràcies a que aquest cop ens hem organitzat en equips i mentre uns feien preguntes, altres buscaven informació per Internet i fent servir també atles geogràfics. Tota una experiència que ha lligat l’anglès, les noves tecnologies, les ciències socials i la geografia.

Taller “Tria bo, tria sa” 

Els i les alumnes de 3r i 4t de primària de l’Acadèmia Igualada hem participat aquesta setmana al taller “Tria bo, tria sa” organitzat per l’empresa Caprabo. Hem tingut l’oportunitat de crear el nostre propi menú saludable i comprar els productes al supermercat, intentant que també fossin econòmics.

L’activitat ens ha ajudat a prendre consciència de la piràmide dels aliments i de la importància de fer esport per tenir una bona salut.

Xerrades d’EFEC a l’Acadèmia Igualada

Des de fa uns cursos a l’Acadèmia Igualada rebem els voluntaris d’EFEC (Educació financera a les escoles de Catalunya) que ens informen sobre interessants temes financers i ens donen algun consell sobre com actuar amb seny amb les nostres decisions econòmiques i el nostre finançament futur.

L’educació financera i la reflexió sobre els errors del passat poden ajudar a impedir una nova crisi.

Enguany els tallers impartits han estat: administrar el nostres diners, endeutar-se amb seny i finances per a la vida.

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta