12.2 C
Igualada
Dimarts, abril 13, 2021

Obre un centre d’atenció als menors amb addiccions a drogues i pantalles a Piera

La Diputació de Barcelona va presentar divendres passat una nova seu del Centre SPOTT per donar servei als municipis de la comarca de l’Anoia, que estarà ubicada a l’equipament municipal la Nau de Piera i que oferirà atenció a menors d’edat que fan consums problemàtics o que presenten problemes d’addicció a drogues i pantalles, i també al suport a les seves famílies.

La iniciativa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Piera. El servei estarà disponible cada dimecres de 9.00 a 14.00 h a partir del 13 de març però abans ja es començaran a rebre derivacions del personal professional dels serveis bàsics municipals. També, les famílies i els adolescents hi poden accedir directament per sol·licitar informació.
Un psicòleg i una educadora social donaran atenció i suport per reduir o aturar les addiccions a les substàncies i a les pantalles, acompanyant i atenent els adolescents perquè abandonin aquestes conductes i assessorant les famílies per reforçar les seves capacitats educatives.

La presentació va anar a càrrec del vicepresident tercer del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Pérez, la cap del Servei de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, Iolanda Moragues, i el regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament de Piera, Jaume Raventós.
Segons va explicar la cap del Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, “el nostre objectiu és fer una detecció precoç. La voluntat és intervenir de manera ràpida en aquests joves”.

Moragues va afegir que cada cop s’incrementen més les demandes de gent que sol·licita suport per l’addicció a les pantalles i ha matisat que “està creixent la sensibilització i la necessitat de contrarestar com a pare o com a mare la percepció que l’adolescent té que allò que fa és normal”. També va comentar que a les addiccions més comunes -mòbil, xarxes socials o videojocs- darrerament s’han sumat “les apostes en línia”.

De la seva banda, el vicepresident tercer del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Pérez, va destacar que aquesta és “una iniciativa que és exemple del treball conjunt que es pot fer entre administracions, en aquesta cas, la Diputació, el Consell i l’Ajuntament de Piera”.
I el regidor de Benestar i Família de Piera, Jaume Raventós, va remarcar el fet que s’hagi escollit aquest municipi per ubicar el nou servei. “La situació geogràfica de Piera és estratègica per a l’atenció d’aquesta zona de l’Anoia sud”, va assegurar el regidor.

Piera, seu de l’Anoia
L’Spott Anoia és un espai descentralitzat del servei Spott -amb seu central a Barcelona-. El servei prestarà atenció especialitzada de tractament a menors d’edat. Els objectius són: prevenir i detectar l’ús problemàtic i/o l’addicció a drogues i a les pantalles; proporcionar atenció especialitzada perquè nois i noies abandonin la seva conducta addictiva i els hàbits poc saludables en relació a les drogues i a les pantalles, i que les famílies puguin reforçar les seves capacitats en la tasca educativa, comptant amb suport emocional durant tot el procés, donant resposta a la necessitat d’una detecció precoç i d’una intervenció primerenca.

Altres actuacions a la comarca de l’Anoia
Altres actuacions desenvolupades a la comarca de l’Anoia en l’àmbit de la prevenció de les drogodependències són: el Programa comunitari de prevenció de les addiccions 2015-2019de l’Ajuntament d’Igualada; Pla de prevenció del consum de drogues de l’Anoia, del Consell Comarcal de l’Anoia (2011-2014); Protocol de detecció i intervenció en el consum de drogues en menors d’edat escolaritzats a l’Institut Montbui de Santa Margarida de Montbui i Taller de Capacitació parental en el bon ús de les TIC en l’àmbit familiar al municipi de Piera.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Sant Martí de Tous aconsegueix la distinció de Vila Florida

Sant Martí de Tous s’ha adherit al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis...

La gimnàstica per a gent gran a través de Canal Taronja segueix fins a l’estiu

L’Ajuntament d’Igualada, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, segueixen oferint a través de Canal Taronja dues sessions setmanals de gimnàstica que permeten fer...

Cribratge massiu per detectar positius al Campus Igualada-UdL

El Departament de Salut i els campus de Vic i Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el campus...

Igualada incorpora 8 noves audio-descripcions de punts turístics

L’Adoberia Bella, l’Ateneu Igualadí, el Gasogen de Cal Pasqual, el Cementiri Nou d’Enric Miralles, el Casino Foment, Cal Boyer, Cal Font i l’Anella Verda...

Es liciten les obres de millora de la xarxa d’aigua de Sant Genís

L’Ajuntament de Jorba ha iniciat el procediment de licitació de les obres de millora de la xarxa d’abastament d’aigua de Sant Genís. L’objectiu d’aquesta...
Compartir