Mor un home en un accident d’ala delta amb motor a Òdena

203

Protecció civil - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

La tarda de la Diada de Sant Jordi, a les 18:39 hores, sis avisos alertaven Protecció Civil de l’accident d’una ala delta amb motor al polígon industrial d’Òdena, prop de l’aeroport d’Òdena. Un cop ha entrat la trucada al 112 s’ha establert el protocol d’avís als cossos d’emergència pertinents. Els Bombers de la Generalitat hi van desplaçar set dotacions, que van treballar en l’excarceració del cos de la víctima mortal, que havia quedat atrapada a l’interior de l’aeronau.

El Servei d’Emergències Mediques SEM ha desplaçat tres unitats; una ambulància medicalitzada, una ambulància se suport vital bàsica i un vehicle de comandament. Un cop al lloc dels fets només han pogut confirmar la mort del tripulant. Davant de la dificultat de les tasques per extreure el pilot i baixar l’aeronau del sostre on ha quedat accidentada, el SEM ha deixat l’ambulància de suport vital bàsic fins que els Bombers han acabat el salvament.

En aquest servei també han treballat els Mossos d’Esquadra, que han desplaçat tres patrulles. Hores d’ara s’ha pogut confirmar que la família del tripulant finat ha estat informada del succés.

Aquella mateixa nit, Protecció Civil va donar per finalitzada l’Alerta del Pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya AEROCAT, un cop els Bombers de la Generalitat han realitzat el salvament del cos de la víctima mortal, i la posterior retirada de l’ala delta accidentada que havia quedat encastada sobre el sostre d’una nau industrial.