Maqpaper es consolida com a gran cita de negoci del sector paperer
M

12 de març de 2018

Maqpaper, l’única fira de l’Estat espanyol dedicada al sector paperer, va tancar les seves portes després de dues intenses jornades. Una cinquantena d’expositors i 150 marques van presentar les seves darreres novetats tecnològiques. Des de Fira d’igualada, el seu president Joan Domènech, ha volgut destacar que els expositors “des d’un primer moment -ja a les inscripcions- s’han mostrat molt interessats en la fira, de fet si haguéssim tingut més espai expositiu, l’haguéssim omplert”. Aquestes bones impressions, es van constatar al tancar la fira ahir al vespre: “la majoria dels expositors estan contents amb els resultats, a la falta que passin uns dies per acabar de tancar les operacions que han sorgit a Maqpaper”. Pel que fa al número de visitants, Domènech apunta que “el nombre de visitants és similar al dels altres anys” i puntualitza que “cal tenir en compte que es tracta d’una fira molt especifica dirigida a un sector professional amb un àmbit d’influència molt reduït, d’unes 200 empreses”. Finalment Joan Domènech, també ha volgut destacar “la bona acollida del nou espai de l’Escorxador i del disseny dels estands, que està molt en consonància amb la temàtica dels expositors”.

Carlos Reinoso director general d’ASPAPEL (l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró), també ha volgut valorar Maqpaper que “s’ha consolidat com a fira de referència del sector”. Per Reinoso, Maqpaper “es va comprometre amb el sector durant els anys més difícils, quan van baixar molt les inversions, i ara que el sector es troba en una dinàmica positiva, en recull els fruits”. Pel que ha pogut copsar, Reinoso creu “que el número d’operacions tancades a la fira serà molt positiu”.

 

Reconeixements a diferents empreses del sector
En el marc de Maqpaper, es van atorgar reconeixements a diferents empreses del sector pel seu compromís amb l’eficiència energètica i la cura del medi ambient. La primera de les empreses en rebre el guardó va ser Isma 2000 pel seu compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat en el procés d’elaboració de paper. El treball de re-enginyeria en el procés de producció del paper de LC Paper també ha obtingut un reconeixement per la seva aposta per la cura del medi ambient, i la seva aposta per la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera. Finalment, l’empresa Pere Valls també va ser premiada pel canvi de maquinaria que ha permès un estalvi del 35% del consum energètic i la reducció de les emissions de CO2.

Energètica, fira-congrés de l’eficiència i l’estalvi energètic
Com ja s’ha vist, part de les inversions del sector paperer van destinades a la sostenibilitat i eficiència energètica. Coneixedors d’això, Fira Igualada va apostar ara fa quatre edicions per aquest nou format i per fer coincidir Energètica, la fira-congrés de l’eficiència i l’estalvi energètic, en temps i espai amb Maqpaper. Com ja es sabut, per la indústria paperera, el cost energètic té una notable importància i, és per això, que Fira Igualada, organitzadora de les dues fires professional, aposta per la connexió dels dos sectors.

Enguany Energètica ha comptat amb unes jornades que s’organitzen conjuntament amb la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i que han girat al voltant de les Estratègies per una energia eficient i El paper clau de la circularitat. Així doncs, s’han programat quatre taules rodones amb els principals experts en la matèria obertes als professionals de Maqpaper, però també obertes a d’altres sectors econòmics.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta