2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

L’obligatorietat del control horari a les empreses objecte d’una nova sessió a la UEA
L

Publicitat

A partir del 12 de maig, totes les empreses hauran de portar un registre diari de l’horari dels seus treballadors, que haurà d’incloure l’inici i la finalització de la jornada, sense prejudici de la flexibilitat horària. Així doncs, l’establiment d’aquesta obligació suposa un repte per a les empreses pel que cal preparar-se, ja que la transgressió d’aquesta norma pot suposar una infracció molt greu, que pot oscil·lar entre els 626,00€ i els 6.250,00€.

En aquest sentit, conscients de la preocupació i els dubtes que han sorgit i s’han transmès a l’entitat arrel d’aquesta nova normativa, la Unió Empresarial de l’Anoia a través de la sectorial UEA assessors va organitzar una sessió informativa que va comptar amb un èxit d’assistència: més d’un centenar d’empreses anoienques van participar-hi amb l’objectiu de conèixer de primera mà el contingut de la nova normativa que regula el control horari a les empreses.

Aquesta sessió va comptar amb la col·laboració de Grup Carles, empresa que forma part del grup d’assessors de la UEA i que va voler participar en l’organització en nom de la sectorial. Lluís Palomas, advocat especialitzat en Dret Laboral a Grup Carles, va ser l’encarregat de realitzar la conferència sobre aquesta nova normativa.

Mesura obligatòria per a totes les empreses
Mitjançant negociació col·lectiva o acord d’empresa o, en el seu defecte, decisió de l’empresa prèvia consulta amb els representants legals dels treballadors de l’empresa, s’organitzarà i es documentarà aquest registre de jornada. Palomas va recalcar l’obligatorietat per a totes les empreses de portar el registre de control horari de tots els treballadors, excepte excepcions com el personal d’alta direcció que no està sotmès a l’estatut dels treballadors. En aquest sentit, l’advocat va explicar que “el registre es pot fer des de qualsevol manera, ja sigui a través d’un full d’Excel fins a una aplicació informàtica”, però tot i això, va exposar que “s’ha de tenir en compte la complexitat del registre de control horari en l’actual entorn laboral. Una normativa que no s’ajusta a la realitat de les empreses -teletreball, horaris flexibles…-. L’administració va darrere la realitat, ja que es dirigeix a controlar el temps presencial del treballador a l’empresa”.

L’empresa, obligada a conservar el registre de les hores durant 4 anys
L’advocat va finalitzar l’acte explicant que totes les empreses estan obligades a conservar el registre de les hores durant 4 anys, els quals romandran a disposició de les persones treballadores, dels seus representants legals i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies