Aquest dimecres, diverses activitats al voltant de l’Aplec del Castell de Claramunt

123

El Castell de Claramunt acollirà, com ja és tradicional el primer dia del mes de maig, l’Aplec del Castell o de la Santa Creu. Al llarg de tot el matí i fins a la tarda, s’organitzaran una sèrie propostes lúdiques i religioses, com un esmorzar popular, una enlairada de globus blancs a favor de la Pau o la benedicció del terme i la missa. Enguany, i com a novetat, es farà una paella popular.

El programa d’activitats s’obrirà a les 9 del matí amb un esmorzar popular del qual se n’encarregarà el Barrufet Roig. Una hora més tard, a les 10, el mossèn del poble farà la benedicció del terme i oficiarà una missa a la capella de Santa Margarida. A 2/4 de 12, es farà una enlairada de 300 globus blancs a favor de la Pau, que serà el dissetè any que es porta a terme.

A les 12, a la plaça de la fortalesa, la cobla Ciutat de Manresa oferirà una ballada de sardanes. I a les 2 del migdia, el Barrufet Roig organitzarà una paella popular (caldrà haver fet la reserva prèviament).

A més de totes aquestes propostes, durant el matí, els i les visitants podran gaudir de l’animació del grup La Cremallera i podran practicar tir amb arc a càrrec del grup Vall Llobera Terra d’Arquers. A la sala gran del castell també es podrà veure una exposició de l’artista Pinpinela amb el títol “Relleu i punt”. L’accés a la fortalesa serà a peu.

Per tercer any, des de l’Agrupació Fotogràfica Castell la Pobla de Claramunt s’organitza un concurs a Instagram. Qui hi vulgui participar podrà penjar una instantània de la festa amb el hashtag #apleccastellpobla19.