16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

L’Institut Joan Mercader guanya la beca RED-Acer
L

Publicitat

El passat 6 d’octubre es va anunciar que l’Institut Joan Mercader ha estat un dels sis centres guanyadors de l’edició d’enguany de les beques RED de periodisme escolar. Aquestes beques, impulsades per diverses institucions públiques i privades, permeten als centres seleccionats crear el seu diari escolar i entrar a formar part de la xarxa Revista Escolar Digital, present a tot l’Estat espanyol, amb l’objectiu de fomentar el pensament crític dels estudiants. L’INS Joan Mercader ha guanyat concretament la Beca RED-Acer for Education, que li permetrà unir-se a la Xarxa Catalunya, en què participen una cinquantena de centres educatius de diferents localitats.

“Som un institut d’oportunitats”. Aquest és el lema que descriu l’institut, el qual entra a formar part del projecte seguint aquesta idea, amb l’objectiu que el diari digital es converteixi en un espai d’oportunitats, diversitat i alternatives de participació i continguts per a tota la comunitat educativa. El projecte RED té un cost de 3.000 €, dels quals 2.500 € són finançats per la Beca RED-Acer for Education, i els 500 € restants van a càrrec del centre educatiu guanyador de la beca. En el cas de l’Institut Joan Mercader, l’AMPA col·laborarà en el projecte assumint el cost dels 500 €. La beca proporciona un pla de treball i l’acompanyament d’un periodista professional durant el curs, que revisarà els continguts i dinamitzarà la redacció. També inclou la realització d’un taller d’educació mediàtica, recursos i material.

Actualment hi ha una setantena de centres educatius a la xarxa RED i uns 5000 redactors que publiquen sobre els temes que més els interessen. De ben segur que, per a l’alumnat i tota la comunitat de l’Institut Joan Mercader, formar part d’aquest projecte serà una gran oportunitat per aprendre.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies