L’Igualada Rigat no impedeix el rècord de victòries del Barça

4 de març de 2020

Magnífica segona part de l’Igualada HC que va fer gruar al poderós FC Barcelona que només va poder certificar el seu rècord de 23 victòries seguides a l’Ok Lliga a 5 segons pel final. Pablo Alvarez va fer el 3 a 5 definitiu amb l’Elagi dret fent pràcticament de jugador.

El Barça va igualar el récord de victòries consecutives i es va assegurar el primer lloc de cara als play-offs. L’IHC, en canvi, es va quedar sense recompensa a un bon joc per segona jornada consecutiva (ja li va passar a Reus) però se n’ha emportat una recàrrega d’autoestima de cara al partit de dissabte a les 8 contra el Noia a l’Ateneu Agrícola. Fer tremolar un Barça com ho van fer els de Francesc Linares suposa un reconeixement a la capacitat de reacció de l’equip que ha de ser vitamina pura de cara a aquest final apassionant de temporada.

Primera part blaugrana
Però tot això va passar a la segona part. A la primera els blaugranes van ser superiors. L’IHC va quedar tocat pel primer gol, molt matiner (minut 6’28) de Bargalló. No tant pel gol com per la falta, força clara, de la qual va néixer l’acció ofensiva blaugrana. Les protestes van provocar l’expulsió de Sergi Pla. I tot i que l’equip va saber defensar la inferioritat, el cert és que va quedar afectat per la jugada i va estar 10 minuts massa pendents de les decisions arbitrals. Tot i això, el marcador no es va moure fins als últims 5 minuts quan Panadero va fer el 0 a 2 en un remat al segon pal, després d’una contra amb Joao. El portugués va ser l’autor del 0 a 3 a falta d’un minut i mig. I l’esquerda podria haver estat encara més gran si l’Elagi no hagués aturat una FD a l’últim minut de la primera meitat.

Segona part arlequinada
Els “rigats” van sortir a la segona meitat disposats a aturar la via d’aigua. I ho van fer amb escreix. Primer Pla, al minut 4:30, aprofitant una FD. I un minut després, en Ton robant a mitja pista, entrant sol a l’àrea i superant Egurrola per sota les cames. L’IHC gairebé havia remuntat un irremuntable 0 a 3. El 3 a 3 va surar en l’ambient fins que el trencasomnis lusità, Joao Rodrigues, es va inventar un xut creuat per tornar a ampliar la diferència amb el 2 a 4.

Els igualadins però no estan en any de renunciar a cap somni. I el van seguir perseguint. I van connectar amb el públic, molt endollat, per seguir-lo intentant. I la realitat és que el van tenir a tocar dels dits amb dues FD de Pla i Méndez (també Joao en va tenir una que no va aprofitar).

Amb el 2 a 4 es va entrar a l’últim minut. I el somni es resistia a esvair-se. Ton va culminar una jugada col·lectiva de tot l’equip per fer el 3 a 4 en un remat de cullera des de dins de l’àrea. Gol per reduir diferències al mínim i per fer tremolar el rècord blaugrana. Els d’Edu Castro no van poder respirar tranquils fins que a falta de 5 segons Pablo Alvarez va aprofitar la pressió arlequinada (porter inclòs) per fer el 3 a 5 definitiu. Amb els resultats de la jornada, amb victòries de Girona i Caldes, la classificació queda molt ajustada quan s’entra en les 2 últimes jornades de la lliga regular (Girona queda a 2 punts i Caldes a 3). L’IHC haurà de defensar la seva posició o intentar millorar-la en els dos partits que queden. El primer, dissabte a Sant Sadurní.