L’Equip d’Atenció Primària i Esports fomenten la salut amb una caminada per Vilanova

47

caminada-eap-i-esports-oct-16Unes trenta persones van participar a la sortida saludable promoguda per l’EAP de Vilanova del Camí amb la col·laboració d’Esports, aquest dimarts. La majoria són habituals a la cita que s’organitza en el marc de les accions que es porten a terme, al llarg de l’any, amb l’objectiu de fomentar els bons hàbits per millorar la qualitat de vida de les persones. El temps va afectar una mica la participació, ja que va ser un matí a estones marcat per la pluja. La caminada va estar guiada, un any més, per Francesc Viera i va comptar amb l’acompanyament de dues infermeres del CAP.

Van sortir sobre dos quarts de deu del matí des del Centre d’Atenció Primària en direcció cap al barri de Sant Nicolau i en direcció nord-oest per anar a agafar l’anomenada anella verda. Va ser un recorregut una mica diferent a altres anys, precisament per fer-lo més atractiu.

Van passar prop de les antigues piscines de la Torre del Requesens i van remuntar fins al pont que limita amb el terme municipal d’Igualada passant per sota la via. Ja per la riba del riu, van anar fent la passejada pel Rec fins a la Creu del Maginet. I després en sentit contrari, pel parc fluvial fins el pont de Can Titó.

La majoria dels excursionistes eren adults, molts d’ells jubilats.

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat considera que caminar és l’activitat física més saludable i accessible a la major part de la població, així com una forma senzilla de cuidar la salut. S’ha demostrat que 30 minuts diaris d’activitat física s’associen amb una disminució del 36% en el risc de mortalitat per malaltia coronària i a una disminució del 27% en el risc de mortalitat per totes les causes.

En concret, l’activitat física moderada ajuda a prevenir trastorns com ara la malaltia cardiovascular, l’obesitat, la diabetis, el càncer de còlon i les malalties osteomusculars, i també aporta beneficis sobre la salut mental, alenteix els canvis fisiològics associats a l’envelliment i incrementa l’esperança de vida gairebé 4 anys.